Hotellit luopumassa takavuosien hitistä – "ei enää kultakaivos"

Useat suuret hotelliketjut aikovat luopua kokonaan hotellihuoneiden minibaareista.

Hotellien minibaarit saattavat kohta olla historiaa, kun monet suuret hotelliketjut suunnittelevat niistä luopumista liian vaivalloisen ylläpidon ja kalliin valvonnan vuoksi. Minibaarien ovet sulkeutuvat kokonaan ainakin muun muassa Hilton-, Marriot- ja Starwood –ketjujen hotelleissa. Joissakin ketjujen hotelleissa baareista on jo luovuttu.

Matkailijoiden on siis jatkossa kyettävä tilaamaan juomansa huonepalvelusta tai kävelemään hotellin baariin, joka onkin minibaarien poistumisen myötä monissa paikoissa myöhempään auki. Halpishotelleissa ongelma on ratkaistu ottamalla käyttöön ruoka- ja juoma-automaatit huonekerrosten aulaan. Alan asiantuntijoiden mukaan minibaarikäytännöstä ollaan luopumassa myös siksi, että asiakkaat eivät enää suostu maksamaan pähkinöistä ja pikkupulloista riistohintoja. Tämän lisäksi minibaarien ylläpito ja valvonta tulee hotelleille yllättävän kalliiksi.

– On selkeä trendi, että minibaarit poistetaan. Tämä näkyy nyt jo erityisesti kalliimmissa hotelleissa. Ne aiheuttavat liikaa hässäkkää. Minibaarit olivat joskus hyvä ekstratuoton lähde hotelleille, mutta nyt ne eivät enää maksa vaivaa, hotellialan konsultti Melvin Gold kommentoi Independent-lehdelle.

"Ei enää kultakaivos"

Suomessa muun muassa Holiday Inn ja Crowne Plaza -hotelleja edustavan Restel Oy:n tuotemerkkipäällikkö Timo Vehmas ei usko minibaarien tuhoon ainakaan lähitulevaisuudessa.

– En usko, että minibaarien poistuminen on ihan nykytrendi Suomessa. Kyllä se on selkeästi asiakkaiden toiveissa, että minibaari on huoneessa. Toki niitä ei enää ihan kaikissa huoneissa ole.

Vehmas kuitenkin myöntää, ettei minibaareilla tahkota enää rahaa entiseen tapaan.

– Eihän se minibaari tosiaan enää mikää kultakaivos ole. En kuitenkaan ole kuullut merkkejä, että meidän edustamissamme kansainvälisissä hotelliketjuissa niitä haluttaisiin poistaa huoneista. Mutta uskon, että jossain maailmalla yritetään varmasti korvata minibaareja huonepalvelulla.

Helsinki listattiin maaliskuussa maailman kalliimpien minibaarikaupunkien joukkoon matkailusivusto Tripadvisorin toimesta.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja