Hongkongilainen oikeusistuin kielsi poliisien nimien ja kuvien julkaisun – myös poliisien "häirintä ja kiusaaminen" kiellettiin

Hongkongin hallintojohtaja:"Väkivalta lisää väkivaltaa" 0:39
Hongkongin hallinto-johtaja kehotti pidättäytymään väkivallasta.

Hongkongissa tuomioistuin on kieltänyt poliisien valokuvien ja nimien julkaisemisen.

Laajaa kieltoa vaati Hongkongin poliisilaitos. Sen mukaan poliisien tietoja on vuodettu nettiin demokratiamielenosoitusten aikana, ja poliiseja sekä heidän perheitään on häiriköity.

Kiellettyä on myös muun muassa poliisien osoitteiden, syntymäaikojen sekä Facebook- ja Instagram-käyttäjätunnusten julkaisu. Kielto on ehdoton, eikä sisällä poikkeuksia esimerkiksi medialle. Hongkongin journalistiliitto kertoi lauantaina olevansa kiellosta hyvin huolissaan ja selvittävänsä asiaa juristien kanssa.

Samalla tuomioistuin kielsi poliisien ja heidän perheenjäsentensä "pelottelun, ahdistelun, häiritsemisen, uhkailun, kiusaamisen ja heidän toimintansa estämisen". Asiantuntijoiden mukaan tämä voisi tarkoittaa sitä, että esimerkiksi poliisia vastustavia iskulauseita huutavat mielenosoittajat voisivat syyllistyä rikokseen.

– (Kielto) rajoittaa merkittävästi ilmaisunvapautta ja tekee laittomaksi suuren määrän täysin laillisia tekoja, sanoi Hongkongin protestiliikkeestä kirjan kirjoittanut asianajaja Antony Dapiran Twitterissä.

Demokratiamielenosoitukset ovat jatkuneet Hongkongissa jo liki viisi kuukautta. Niiden aikana poliiseja on arvosteltu siitä, että he ovat pyrkineet salaamaan henkilöllisyytensä muun muassa poistamalla tunnuksia univormuistaan sekä peittämällä kasvonsa.

Sadat demokratiaa puolustavat mielenosoittajat ovat jälleen marssineet Hongkongissa uhmaten eilen illalla voimaan astunutta naamiokieltoa 0:52
Mielenosoitukset ovat jatkuneet jo kuukausia.

Lue myös:

    Uusimmat