Hongkong eväsi tunnetun demokratia-aktivistin ehdokkuuden marraskuun paikallisvaaleissa – mielenosoitusten keulakuva tuohtui päätöksestä

Hongkongin demokratialiikkeen näkyvän aktivistin Joshua Wongin ehdokkuus marraskuussa järjestettävissä paikallisvaaleissa on evätty.

Wong ilmoitti asiasta itse sosiaalisessa mediassa ja luonnehti päätöstä poliittisten oikeuksiensa riistoksi.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

Hallinnon edustaja kertoo uutistoimisto AFP:lle, että Wong kannattaa Hongkongin itsehallintoa, mikä ei sovi yksiin erityishallintoalueen lain kanssa. Wong itse on kiistänyt, että hän haluaisi Hongkongin irtautuvan Kiinasta.

22-vuotias Wong tuli tunnetuksi erityisesti vuoden 2014 mielenosoitusten keulahahmona. Hän on sittemmin osoittanut tukeaan Hongkongin nykyisille mielenosoituksille, jotka leimahtivat kesän alussa luovutuslakiesityksen takia.

Hongkong on aiemminkin estänyt demokratiaa ajavien aktivistien pääsyn vallan kahvaan. Viime vuonna Wongin puoluetoverin Agnes Chow'n ehdokkuus evättiin.

Vuosina 2016 ja 2017 yhteensä kuuden demokratiamielisen, vaaleilla valitun edustajan pääsy Hongkongin lainsäädäntöneuvostoon estettiin, sillä heidän katsottiin muun muassa tehneen rikkomuksia valanvannomistilaisuudessaan.

Lue myös:

    Uusimmat