Mainos

Homopareja vihkineen pastori Kai Sadinmaan moite pysyy – sai kuulla päätöksestä Facebookissa: "Fatwa"

1:43

Helsingin Kallion seurakunnan entinen pastori Kai Sadinmaa sai tänään kuulla Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin pitävän voimassa Sadinmaalle annetun vakavan moitteen. Sadinmaa sai moitteensa vihittyään sateenkaaripareja avioliittoon viime vuonna.

Sadinmaa luki kapitulin äänestystuloksesta uutisesta, jonka hänen kaverinsa oli jakanut Facebookissa.

– Olin ihan tässä kotosalla koneellani. En ihmettele yhtään. Olen tottunut lukemaan mediasta tuomiokapitulin päätöksiä. Eivät vaivaudu minulle ilmoittamaan, Sadinmaa puuskahtaa MTV Uutisille.

Sadinmaa on vaatinut hänelle annetun huomautuksen peruuttamista, sillä hän katsoo, ettei se perustu lakiin. Omalla Facebook-tilillään Sadinmaa kutsui huomautusta fatwaksi.

 Kapituli äänesti pitävänsä moitteen voimassa äänin 4-3.

– Se oli positiivista. Olin laskenut, että vain kaksi olisi puolellani, mutta oli kolmaskin, Sadinmaa kehaisi.

"Tämä viedään niin pitkälle kuin mahdollista"

Tuomiokapitulin mukaan tänään tehtyyn päätökseen ei saa hallintolain nojalla hakea muutosta. Sadinmaan mukaan tarkoituksena on kuitenkin yrittää viedä asia hallinto-oikeuteen.

– En ole vielä jutellut lakimieheni kanssa. Tarkoitus on kuitenkin, että me lähdemme hallinto-oikeuteen. Alusta saakka on varauduttu siihen, että tämä viedään niin pitkälle kuin mahdollista, Sadinmaa kommentoi.

– En ole antanut tilanteelle ajatustakaan, sillä tämä on viivästynyt. Tämän olisi pitänyt ratketa jo viime vuoden puolella. En tiedä minkä takia. Haluavatko he kiusata minua, Sadinmaa pohtii.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.