Holtitonta ajoa! Ranskalaistähdelle räpsähti kaksi sakkoa – Rovanperäkin kaasutteli ylinopeutta

Sebastien Ogier on saanut muistutuksen hieman liian raskaasta kaasujalasta Uuden-Seelannin MM-rallin yhteydessä.

Kilpailunjohtajan päätöksen mukaan Ogierin auton seurantajärjestelmä rekisteröi ensimmäisen ylinopeuden siirtymällä perjantaiaamupäivänä. Kahdeksankertainen maailmanmestari ajoi 94 kilometrin tuntinopeutta alueella, jolla oli rajoituksena 80 km/h. Tästä Ogierille mätkäistiin 350 euron sakko.

Toyotan ranskalaismestarilta jäi nopeusrajoitus huomioimatta samaisella tieosuudella myös iltapäivän viimeisellä siirtymällä. Tällä kertaa hän ajoi 92 kilometrin tuntinopeudella kahdeksankympin alueella. Sakkoa tuli enemmän, 600 euroa, koska kyseessä oli toinen rikkomus.

Ogierin on syytä rajoittaa vauhtiaan jatkossa, sillä kolmannesta ylinopeudesta rävähtää viiden minuutin aikasakko. Neljännestä rikkeestä seuraamuksena on hylkäys.

Myös Ogierin tallikaveri Kalle Rovanperä sai muistutuksen sakon muodossa samasta paikasta. MM-sarjaa johtava suomalainen ajoi 91 kilometrin tuntinopeudella 80 km/h -alueella. Rovanperälle tuli tästä 275 euron sakko.

Takasiipi uuteen uskooon

Toyota-kuljettajat Ogier ja Rovanperä ovat mukana Uuden-Seelannin MM-rallin voittokamppailussa perjantain kilpailupäivän päätteeksi. Hyundai-kuljettaja Ott Tänak johtaa kilpailua, mutta Toyota-kuljettajat Elfyn Evans, Ogier ja Rovanperä ovat virolaisen kannoilla. Kärkinelikko mahtuu vain 7,2 sekunnin sisään.

Ogier menetti osan autonsa takasiivestä iltapäivän lenkillä, minkä vuoksi ranskalainen putosi kärkipaikalta perjantain viimeisellä erikoiskokeella.

– Tiesin etukäteen, ettei johtopaikan pitäminen ole mahdollista ilman takasiipeä. Mutta muuten olen ihan tyytyväinen päivääni, sillä ei ole helppoa palata pitkän tauon jälkeen tällaiseen nopeaan ralliin, jossa tarvitaan itseluottamusta, kertoi Ogier, joka kilpaili edellisen kerran kesäkuussa Kenian Safari-rallissa.

Perjantain erikoiskokeilla nähtiin sadekuuroja, jotka hankaloittivat ajamista sorapätkillä. Lauantaina vettä pitäisi ropista vielä enemmän taivaalta.

– Huomisesta voi tulla hankala päivä. Taistelen kolmea todella nopeaa kuljettajaa vastaan, joten ei ole helppoa ajaa voitosta, Ogier sanoi.

Lauantaina Uuden-Seelannin MM-rallissa ajetaan yhteensä kuusi erikoiskoetta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja