Hollywood-tähti lääkitsi masennusta alkoholilla – toipuminen alkoi oivalluksesta: "Ymmärsin, ettei minun tarvitse paeta"

Simon Pegg on puhunut avoimesti ongelmistaan. 

Brittinäyttelijä Simon Pegg paljasti viime vuonna kärsineensä uransa huipulla alkoholismista.

Pegg alkoi lääkitä masennustaan alkoholilla jo 18-vuotiaana. 2000-luvun puolivälissä hänen uransa lähti jyrkkään nousuun, mutta ongelmat alkoholin kanssa vain pahenivat. 

Tuoreessa GQ-lehden haastattelussa Pegg kertoo, mitä on oppinut kokemuksistaan.

– Olen oppinut ymmärtämään, että masennus on aina läsnä. En usko, että demonejaan voi koskaan täysin kadottaa. On vain opittava pitämään ne kurissa.

Mission: Impossible -elokuvasarjasta sekä Star Wars – The Force Awakens -elokuvasta tunnettu Pegg toteaa, että alkoholi on huono masennuslääke.

– Jossain vaiheessa vaikutus häviää, ja tarvitsee enemmän ja enemmän. Kun kyseessä on alkoholi, päätyy olemaan humalassa koko ajan.

Peggin mukaan pohjakosketus tapahtui vuonna 2010, kun hän oli promoamassa uutta Paul-elokuvaansa San Diegossa. Näyttelijä oli vannonut, ettei koskisi alkoholiin, mutta päätyi kuitenkin parantelemaan matalaa mielialaansa tutulla keinolla.

– Päädyin siihen pisteeseen, että istuin jalkakäytävällä San Diegon keskustassa, olin hukannut puhelimeni ja söin pitsaa. Se oli todella ankeaa.

Kokemuksen jälkeen Pegg ymmärsi tarvitsevansa apua ja hakeutui vieroitukseen. Vieroituksessa hän ymmärsi todellisen syyn juomiselleen ja pystyi vihdoin käsittelemään sitä.

– Puhuin ihmisille ja sain kunnollista apua. Silloin ymmärsin, ettei minun tarvitse juoda, koska minun ei tarvitse paeta asioita. Kohtaamalla sen olen saanut palkkioksi nämä viimeiset 10 vuotta.

Lähteet: GQ, Independent

Lue myös:

    Uusimmat