Hollanti liittyi Qatarin MM-kisojen protestirintamaan

Hollannin miesten jalkapallomaajoukkue liittyi kolmantena eurooppalaisjoukkueena protestoimaan ensi vuoden MM-kisojen isäntämaata Qataria ja sen ihmisoikeustilannetta.

Frank de Boerin valmentama joukkue saapui Amsterdamissa kentälle t-paidoissa, joihin oli kirjattu sanat "Football supports CHANGE" eli "Jalkapallo tukee muutosta".

Qataria on kritisoitu MM-stadioneita vaarallisissa olosuhteissa rakentavien työläisten kohtelusta. Kritiikki on voimistunut viime aikoina, ja MM-karsintojen avauskierroksella nähtiin Norjan ja Saksan pelaajilla paitoja, joissa viestitettiin ihmisoikeuksien puolesta.

Myös Tanska ilmoitti lauantaina, että se osoittaa tukensa Qatarin siirtotyöläisille sunnuntain kotiottelussaan Moldovaa vastaan.

– Tiedämme, että työntekijät, jotka rakentavat stadioneita MM-kisoihin, työskentelevät erittäin vaikeissa oloissa. Emme voi olla välittämättä siitä ja olla tekemättä mitään, puolustaja Matthijs de Ligt puhui hollantilaismedialle.

– Tulevina viikkoina työskentelemme muiden maiden pelaajayhdistysten kanssa keskustellaksemme yhteistoimista.

Hollantilainen uutistoimisto ANP kertoi, että Hollannin jalkapalloliitto ei kuitenkaan suunnittele MM-turnauksen boikotointia.

Lue myös:

    Uusimmat