Hollannin GP:n topit ja flopit: Max Verstappen -huumalle vain kaksi vertailukohtaa – F1-sarjassa taas kolme suurta

Max Verstappen kasvatti MM-johtonsa jo 109 pisteeseen ottamalla voiton hurmioituneen kotiyleisönsä edessä Hollannin GP:ssä. MTV Urheilun F1-toimitus listasi jälleen viikonlopun onnistujat ja epäonnistujat.

Verstappen pääsi hyötymään kisan turva-autotilanteista ja kampesi taktiikalla hänet haastaneet Mercedeksen kuljettajat tieltään. George Russell tuli maaliin toisena ja Ferrarin Charles Leclerc kolmantena.

Topit:

Max Verstappen -huuma

Tätä viikonloppua oli todella odotettu Hollannissa. Oranssi armeija on matkustanut jo vuosia sankarinsa perässä pitkin Euroopan tantereita, mutta viimein kisaviikonloppu saatiin järjestettyä Verstappenin kotimaassa normaalioloissa. Arviolta 195 000 katsojaa oli saapunut paikalle seuraamaan viikonlopun tapahtumia. Ylilyönneiltäkään ei vältytty, kun kaksi oranssia soihtua lensi radalle aika-ajoissa (toinen niistä oli oikeasti lähellä pilata Verstappenin paalukierroksenkin), mutta pääasiassa päästiin nauttimaan sellaisesta huumasta, joka vertautuu F1-historiassa oikeastaan vain Ayrton Sennan suosioon Brasiliassa ja Michael Schumacherin Saksassa. Kuski vastasi kysyntään tarjonnalla, joka jättää mestaruustaistelusta enää vähän jännitettävää loppukauden kisoihin.

Mercedes

Viikonlopun toinen suuri voittaja oli Mercedes. Vielä viikko sitten Belgiassa vauhti oli pahasti kateissa, mutta puheet palasten loksahtamisesta kohdilleen konkretisoituivat Hollannissa. Voi toki olla, että Monzassa tilanne on taas täysin toinen. Silti nousu jopa voittotaisteluun Verstappenia vastaan antaa paljon puhtia tulevaan. George Russell pääsi hyötymään lopun varikkopysähdyksestään, mistä kovemmilla renkailla radalle jätetty Lewis Hamilton oli suorastaan raivoissaan. Neloseksi jätetty Hamilton oli toki jo aika pian kisan jälkeen rauhoittunut kritiikissään tiimiä kohtaan. Hänkin ymmärsi, kuinka suuri kehitysaskel Hollannissa otettiin. F1-sarjassa on taas kolme suurta huipulla yhtä aikaa.

Fernando Alonso

Jos Alonso on joutunut Alpinella sellaisen ikäsyrjinnän kohteeksi kuin väittää, vanhakin näyttää selvästi piristyneen päätöksestä vaihtaa ensi kaudeksi maisemaa. Belgian viitossijaa seurasi Hollannin kuutospaikka. Samalla matadori pääsi näyttämään tulevalle seuraajalleenPierre Gaslylle kaapin paikan ohituksellaan.

Flopit:

Alfa Romeo

Suoritustaso on vajonnut syvälle siitä, mihin Valtteri Bottas pystyi autollaan alkukaudesta. Tallikaveri sentään pääsi aika-ajossa toiseen osioon, mutta kisassa ei ollut mitään jakoa pistetaisteluun. Tuloksena oli kuudes peräkkäinen nollasaldon kisa, kun sitä ennen tiimi jäi yhdeksässä kisassa vain kahdesti ilman pisteitä. Bottaksen kisa päättyi lopulta moottoririkkoon, joka enteilee ikävästi lähtöruuturangaistusta ensi viikonlopun Monzan kisaan.

Sergio Perez

Täysi ohiviikonloppu meksikolaiselta. Aika-ajossa hän oli joka osiossa selvästi perässä tallikaveriaan. Kisassa hän oli täysin pujottelukeppinä Mercedeksen autoja Charles Leclercia vastaan.

Daniel Ricciardo

Tuntuu kuin loppua lähestyvä F1-ura olisi pihissyt jo viime henkäyksensä. Perjantaina FIA:n tiedotteesta paljastui, että McLaren oli päättänyt Ricciardon korvaamisesta Oscar Piastrilla jo heinäkuun alussa. Sen jälkeen suoritukset ovat vain heikentyneet. Aika-ajossa 17:s, kisassa 17:s.

Lue myös:

    Uusimmat