Iso F1-siirtopyörä nytkähti liikkeelle: Red Bull -pomo odottaa pikaisia päätöksiä

Red Bull ja Alpine näyttävät päässeen sopuun Pierre Gaslyn siirrosta Fernando Alonson paikalle Alpinelle. Tilanne vaatii vielä hänen korvaajakseen valitun Colton Hertan ajoluvan varmistumisen.

Gasly on ollut ykkössuosikki Alpinen uudeksi kuljettajaksi sen jälkeen, kun tallin oma suojatti Oscar Piastri sai Kansainvälisen autoliiton FIA:n sopimusriitalautakunnan siunauksen siirrolleen McLarenin tiimiin.

Gaslylla on kuitenkin yhä sopimus ensi kaudesta Red Bull -leiriin kuuluvan AlphaTaurin kanssa. Red Bullin neuvonantajan Helmut Markon mukaan tämä este on kuitenkin jo ylitetty.

Ainoana mutkana matkassa on Gaslyn korvaajaksi valitun amerikkalaisen IndyCar-kuljettajan Colton Hertan ajolupa F1-sarjaan.

– Helmut Marko kertoi minulle, että kaikki osapuolet ovat päässeet sopimukseen Colton Hertan siirrosta, JOS FIA myöntää tälle superlisenssin. Hän (Marko) odottaa päätöstä Monzaan mennessä, F1-toimittaja Chris Medland twittasi Hollannin GP:n jälkeen.

Monzassa kisataan jo tulevana viikonloppuna. Samalla Marko oli vihjannut Medlandille, että sopimus ”kaikkien osapuolten välillä” pitää sisällään myös Gaslyn siirron ensi kaudeksi Alpinelle. Tämä kuitenkin riippuu myös Hertan superlisenssin kohtalosta.

Urallaan seitsemän IndyCar-osakilpailua urallaan voittanut 22-vuotias Herta on testannut F1-autoa vuoden 2021 heinäkuussa. Tuolloin hän ajoi Portugalissa McLarenin autoa. FIA voi myöntää kuljettajalle superlisenssin, vaikka tällä ei olisikaan tarpeeksi pisteitä sitä varten, jos liitto näkee kuljettajan muuten päteväksi F1-sarjaan.

Lue myös:

    Uusimmat