HJK kävi lähellä kuilua Färsaarilla – tähtihyökkääjä pelasti katastrofilta

HJK eteni Mestarien liigan toiselle karsintakierrokselle, kun se kaatoi färsaarelaisen HB Tornshavnin yhteismaalein 5-2. Toinen osaottelu päättyi 2-2-tasapeliin.

Avausottelun komeasti 3-0-voittanut HJK joutui heti toisessa osaottelussa vaikeuksiin, kun kotijoukkue Tornshavn latoi pelivälineen verkkoon 17. peliminuutilla.

HJK joutui jo hetkellisesti ahtaalle, kun kotijoukkue osui toistamiseen toisella puoliajalla Lasse Andersenin iskiessä pallon maaliin komean kulmakuvion päätteeksi.

Tornshavn sai osumasta lisäpuhtia ja painoi hanakasti kohti HJK:n päätyä. Riku Riski täräytti kuitenkin elintärkeän kavennusosuman vain neljä minuuttia myöhemmin.

Riski osui vielä toistamiseen 77. peliminuutilla ja näin ollen HJK eteni otteluparista jatkoon yhteismaalein 5-2.

HJK kohtaa seuraavalla karsintakierroksella serbialaisen Crvena Zvezdan, joka pelasi viime vuonna Mestarien liigan lohkovaiheessa.