Mainos

Hiustenpesuun liittyviä myyttejä

On jännittävää, että johonkin niinkin arkipäiväiseen asiaan, kuin hiusten pesuun liittyy niin paljon myyttejä ja uskomuksia. Tässä niistä joitain.

Jokaisella meistä on varmaan erilaiset tavat hoitaa hiuksia. Tämä johtuu jo yksistään erilaisista iho- ja hiustyypeistä, mutta asiaan liittyy myös uskomuksia ja jokaisen omia pieniä hiustenpesuriittejä.

1. Sampoon pitää vaahdota, muuten se ei toimi.

Usein ajatellaan, että mitä enemmän sampoo vaahtoaa, sitä paremmin se toimii eli hiukset puhdistuvat. Tämä ei aivan pidä paikkaansa. Vaahtoaminen on kehitetty luomaan psykologinen vaikutus puhtaudesta. Oikeasti sampoon ei tarvitse vaahdota kuin juuri sen verran, että se voitelee hiukset ja päänahan.

2. Hiuksia ei saa pestä päivittäin.

Hiusten pesu päivittäin on itse asiassa ihan turvallista ja terveellistäkin. Jos hiukset rasvoittuvat herkästi, niitä on ihan hyvä pestä päivittäin, kunhan käyttää hellävaraisia sampoita. Jos hiukset puolestaan ovat kuivat tai karheat, niitä kannattaa pestä noin joka toinen päivä. Jos muistaa käyttää hoitoainetta, päivittäinen pesu ei juurikaan vahingoita hiuksia.

3. Hoitoaineet ovat vain myytti.

Hoitoaine ei ole turhaa. Yleensä shampoo ei puhdista riittävästi, jos sen pitää sisältää myös hoitavia ainesosia riittävästi. Tämän takia erillinen hoitoaine on ihan oikeasti hyödyksi. Se kosteuttaa ja suojaa hiuksia.

4. Sampoota pitää vaihtaa, etteivät hiukset totu siihen.

Jos jostain merkistä pitää, ei ole mitään syytä vaihtaa sitä. Hiukset itse asiassa ovat kuolleita, eivätkä siten totu yhtään mihinkään. Vaihtelu voi tosin virkistää omaa mieltä ja joskus voi kaivata vaihtelua. Eri sampoilla on hieman erilaisia vaikuttavia aineita, joten vaihtelu voi olla ihan hyvästä – ainakin kokeilumielessä.

Kuvat: Shutterstock

Lähde: WebMed

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.