Hittivideo Eino-hevosen voltista nosti esiin huolen eläimestä – näin johtava eläinlääkäri kommentoi

Eino-hevonen hyppäsi volttia päälleen kuljetuksen aikana – video kerännyt miljoonayleisön 1:03
Tämä video herätti keskustelua sosiaalisessa mediassa.

MTV Uutiset julkaisi aiemmin videon Eino-hevosen tapauksesta, jossa ravihevonen oli hyppinyt kuljetustrailerissa niin, että se oli päätynyt niskoilleen kaviot kohti kattoa. Videon ja Eino-hevosen valmentajan kertomuksen tapahtumien kulusta voi nähdä artikkelin alusta.

Tapaus herätti sosiaalisessa mediassa paljon keskustelua ja kysymyksiä. Monet esittivät myös huolensa hevosen hyvinvoinnista. Einon valmentajan mukaan hevonen onneksi vain venäytti jalkansa tapauksessa.

MTV Uutiset tavoitti asiantuntijan Yliopistollisesta Hevossairaalasta. Näin johtava sairaalaeläinlääkäri Nina Lehmonen vastasi MTV Uutisten esittämiin kysymyksiin videosta.

Mitä ajatuksia video herättää?

– Olipa hyvä, että hevoselle ei käynyt pahemmin, aikamoinen temppu.

Miksi luulet, että hevonen voisi käyttäytyä näin? 

– Kuulostaa omistajan kertoman perusteella siltä, että kyseessä on hyvin aktiivinen ja ehkä hieman poikkeuksellinenkin hevonen. Sillä tuntuu olevan tarve puuhastella koko ajan jotain ja ehkä päästä pois suljetuista, ahtaista paikoista.

Hevonen oli ensimmäistä päivää näillä omistajilla, onko sillä jotain merkitystä?

– Tuskin hevonen uuden omistajan takia käyttäytyi näin, mutta ehkä uusi omistaja ei osannut varautua hevosen temppuihin. Kuljetuskalusto on saattanut olla aikaisemmin erilainen, esimerkiksi kuorma-auto trailerin sijaan.

Näetkö merkkejä hevosen väärinkohtelusta?

– En.

Oletko ikinä itse nähnyt mitään videon kaltaista tapahtumaa tai sen aiheuttamia seurauksia eläinsairaalaan tuoduilla hevosilla?

– Hevossairaalaan tuodaan sairaita hevosia pitkienkin matkojen takaa. Kovien kipujen takia hevonen on ollut joskus ollut hyvinkin epänormaalissa asennossa saapuessaan sairaalaan.

Lue myös:

    Uusimmat