Hittiruokavalio testissä: ”Olosta tuli energisempi ja kevyempi”

Sivumaku-blogissa testattiin kolmen viikon ajan gluteenitonta ruokavaliota. Lue, millaisia kokemukset olivat!

Gluteenittomuus on keliakian yleistymisen myötä yhä useammalle tuttu ruokavalio. Gluteenittomassa ruokavaliossa vehnä, ruis, ohra sekä kaikki näitä viljoja sisältävät ruoat ja elintarvikkeet ovat poissuljettuja. Viljatuotteet korvataan gluteenittomilla vaihtoehdoilla, kuten riisillä, maissilla, tattarilla ja hirssillä sekä gluteenittomalla kauralla.

Sivumaku-bloggaaja laittoi itsensä peliin ja testasi kolmen viikon ajan, miten gluteeniton ruokavalio vaikuttaa. Pastaa, pizzaa ja leipää rakastavalle se ei ollut lähtökohtaisesti helppoa.

– Kuvittelin, ettei kolmessa viikossa ehtisi välttämättä olotilassa edes huomata mitään. Erehdyin täysin. Olotilan paranemisen huomasin jo muutaman päivän jälkeen. Eikä siinä aiemmin pienintäkään valittamista ollut. Olosta tuli energisempi ja kevyempi. Tuntui kuin ruoka liikkuisi elimistössä sujuvammin, Sivumaku-blogista tuttu Jani kirjoittaa.

Kuinka kokeilu sujui? Mikä oli helppoa, entä mikä hankalaa? Lue kooste gluteenittomasta kokeilusta Sivumaku-blogissa: Gluteeniton kokeiluni – miten sujui ja mitä opin?

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat