Hirvenfileetä, pekoniperunaa ja muhennettua hapankaalia 20.10.2000

Toim. Ari Malmberg
Huomenta Suomen ruokaosuudessa vieraana ravintola Lehtovaaran keittiöpäällikkö Henrik Poulsen

150 g hirvenfileetä (tai -paistia) ruokailijaa kohti
7-8 jauhoista perunaa
1 dl kuumaa maitoa
150 g pekonia
200 g hapankaalia
2 dl kermaa
mustapippuria
suolaa
ruohosipulia
mustaherukkahyytelöä

1. Keitä perunat ja tee niistä ja maidosta perunamuussi.
2. Leikkaa pekoni kuutioiksi, paista kuutiot rapeiksi ja lisää ne perunamuussiin. Mausta tarpeen mukaan.
3. Asettele pekoni-perunamuussi lautaselle muottirengasta käyttäen pyöreään muotoon.
4. Paista pannulla hirvipihvejä kummaltakin puolelta noin 3 minuuttia. (Mikäli käytät hirvenpaistia paista lihaa pidempään, jotta liha pehmentyisi paremmin) Nosta hetkeksi vetäytymään folion sisään.
5. Laita samalle pannulle pihvien jälkeen hapankaali ja paista hetki.
6. Kaada päälle kerma ja lisää mausteita. Anna hautua hetki kannen alla ja nosta lautaselle.
7. Leikkaa pihvi viistoon kahtia ja laita muhennetun hapankaalin päälle.
8. Lisää vielä lopuksi mustaherukkahyytelöä ja koristele ruohosipulilla.

Lue myös:

    Uusimmat