Hirven paahtopaisti ja yrttimajoneesi

  • 1,5 g hirven paahtopaistia
  • 4 rkl Dijon-sinappia
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • tuoretta timjamia
  • 2 pienen sitruunan raastettu kuori
  • öljyä paistamiseen

Hiero paisti kaikilla mausteilla ja anna marinoitua yön yli. Ota liha huoneenlämpöön ajoissa ennen paistamista. Paista lihaa pannulla kuumassa öljyssä hetki joka puolelta, mausta suolalla ja mustapippurilla. Aseta liha uunipellille ja jatka kypsentämistä 150 asteisessa uunissa. Käytä apuna sisälämpömittaria. Kun sisälämpö lihassa on 50 astetta, ota liha pois uunista ja kääri se folioon lepäämään. Tarjoile heti tai kylmänä yrttimajoneesin kera.

Yrttimajoneesi

  • 1 keltuainen
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • suolaa
  • pippuria
  • 2–3 dl öljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl hienonnettua rosmariinia
  • 1 tl hienonnettua kaprista

Yhdistä ensin keltuainen, sinappi, suola ja pippuri. Lisää öljy nauhana koko ajan sekoittaen. Yhdistä lopuksi etikka, rosmariini ja kaprikset. Siirrä majoneesi tunniksi jääkaappiin maustumaan.

Resepti: Nicolas Thieulon

Lue myös:

    Uusimmat