Hirmuiset voimat: 9-vuotias tyttö nosti kolminumeroiset lukemat – "Vahvin lapsi koskaan?"

Yhdeksänvuotias tyttö Aurora "Rory" van Ulft on tehnyt kerrassaan hämmästyttävän 111 kilon maastavetosuorituksen.

Tuoreessa Instagramissa julkaistulla videolla kanadalaissyntyinen van Ulft nostaa vetoremmien kanssa maasta 111 kiloa. Monella aikuisella miehelläkin jäisivät moiset raudat nostamatta.

Suorituksen vaikuttavuutta täydentää entisestään se, että 111 kiloa on 3,43 kertaa enemmän kuin van Ulftin kehonpaino 32,36 kiloa.

Eripainoisten ihmisten voimia voi vertailla toisiinsa moniin tavoin: sekä absoluuttisen että kehonpainoon suhteutetun suhteellisen voiman kontekstissa. Maastavedossa on myös eri ennätyksiä, niin raakana tehtynä kuin varusteiden kera kuten van Uftin käyttämin vetoremmein, mutta hänen ennätyksensä vetää joka tapauksessa vertoja jopa parhaiden nuorten poikien tuloksille.

– Vahvin lapsi koskaan on tyttö!? van Ulftin videon saatetekstissä makusteltiin.

Voimistelu ykköslajina

Van Ulft harrastaa sekä voimanostoa että painnonnostoa, mutta voimistelu on ollut hänen ykköslajinsa. Van Ulftin vanhemmat kertoivat viime syksynä julkaistussa Fitness Voltin haastattelussa, että voimistelua varten vahvistuminen oli pääsyy, miksi van Ulft aloitti voimaurheilun.

Rory van Ulft on myös kertonut itse, että pitää voimistelusta enemmän. Viimevuotisessa artikkelissa kerrottiin van Ulftin käyttäneen viikossa yhdeksän tuntia voimisteluharjoitteluun ja kolme tuntia painonnostovalmentajansa kanssa.

Van Ulft on voittanut voimistelukilpailujen lisäksi monia Yhdysvaltain nuorten mestaruuksia painonnostossa. Fitness Volt arvioi, että hänellä olisi potentiaalia tulla yhdeksi kaikkien aikojen parhaista nostajista.

Katso video alla: Minna Pajulahti näyttää maastavedon mallia.

Näin nousee rauta! 39-vuotiaan Minna Pajulahden maastavetoennätys saa monet kalpenemaan 0:27
Minna Pajulahden maastavetoennätys saa monet kalpenemaan.

Lue myös:

    Uusimmat