Hipsteri, luomuäiti vai hot mama? Listasimme stereotyyppiset äitihahmot

Aina menossa jumppaan, myöhässä vanhempainillasta vai sittenkin kartalla koulutuspolitiikasta? Listasimme humoristiset karikatyyrit äitityypeistä – millainen sinä olet?

Yliaktiivinen kouluäiti

Käy jokaisessa vanhempainillassa. Saa muut äidit häpeämään, eikä ole lainkaan pahoillaan siitä. Todellinen ylisuorittaja. "Tarvitaanko discoon vartijaa? Minä tulen! Joulumyyjäisiin pitää leipoa? Minä hoidan! Luokkaretkelle halutaan valvoja? Mihin voin ilmoittautua?"


Ekspertti

Tietää kaiken lastenkasvatuksesta. Puhuu luomun, liikunnan ja terveiden elämäntapojen puolesta. Saa hepulin, jos opettajat antavat luokkaretkellä hänen lapselleen pillimehun, koska siinä on sokeria.

Älykkö

Täysin perillä opetushallituksen viimeisimmistä selonteoista ja päätöksistä. Saa muut äidit häpeämään, koska ymmärtää koulutuksesta ja koulutuspolitiikasta kaiken. 

Sporttiäiti

On aina tulossa body pumpista, tai menossa sinne. Ei meikkaa, pukeutuu leggingseihin. Ehdottelee jatkuvasti parannuksia koululiikuntaan: "Kyllähän jooga on tulevaisuutta, lapsemme tarvitsevat notkeutta!"

Hot mama

Elää edelleen nuoruuttaan. Meikkaa ja pukeutuu paljastavasti – ja sekös muita äitejä harmittaa.

Luomuäiti

Nimeää lapsensa Peuraksi tai Sateenkaareksi. Haluaa lapsen kasvavan luonnossa ilman televisiota. Saarnaa muille äideille siitä, ettei älypuhelinta tarvita ennen 22 vuoden ikää.

Hipsteri

Ostaa lapselleen 1960-luvun lastenvaatteita ja varmistaa, ettei tämä sulaudu massaan. Hipsterimutsilla on luokan ainoa lapsi, jolla on vinyylisoitin.

Käsittämätön kasvattaja

Tällä äidillä on kahdeksan lasta, eikä hän silti koskaan huuda. Lapset käyttäytyvät nätisti ja auttavat toisiaan. Perheen autokin on järjestyksessä, ja lasten repuista löytyy kaikki, mitä he voivat tarvita. Aiheuttaa muissa äideissä pistävää kateutta.

Liian kiireinen

Ryntää vanhempainiltaan suoraan töistä. On usein myöhässä, ja hänellä on myös kiire pois. Elää selkeitä ruuhkavuosia, joita ruuhkauttaa itse lisää haalimalla perheelle tuhat erilaista harrastusta.

Lapsensa paras kaveri

Ymmärtää lastaan joka käänteessä. Antaa teinin värjätä hiukset ja ottaa korvikset. Kun lapsesi huutavat sinulle ”mutta Liisan äiti on niin COOL”, he viittaavat tähän äitiin.

NYCin täydellinen nainen

Rikas, ja sen myös huomaa. Pukeutuu kuin tv-sarjassa, olisi kotonaan Kauniiden ja Rohkeiden kuvauksissa. Saa muut pelkäämään tuomitsemista, vaikka on todellisuudessa kiva tyyppi – ehkä.

Lorelei

Nuorekas, alle 30-vuotias. Tuo mieleen Gilmoren tytöt -tv-sarjan, jossa Lauren Graham näytteli yliluonnollisen nopeasti puhuvaa Loreleita. Lapsensa paras kaveri, mutta kuitenkin jämpti. Ymmärtää teinien sielunelämää, tuntee bändit ja idolit.

Suloisesti sekaisin

"Mihin aikaan se vanhempainilta oli? Missä? Miten täältä koulun pihasta pääsee ulos autolla? Onkohan vaatteissani tänään ruokatahroja... Mikä sen opettajan nimi nyt oli?!"

Mihin kaikkeen sitä äitiä tarvitaan? Entä miksi äitiä pitää totella? Suomalaislapset kertovat videoilla:

Katsomo-video ei ole saatavilla

Osittainen lähde: Buzzfeed.com

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja