Hinta yli tonnin pullo – joisitko maailman kalleimpia oluita?

Jos rakastat uusien oluiden maistelua ja tililläsi on aivan liikaa rahaa, mikset käyttäisi sitä maailman kalleimpien oluiden maisteluun? Kalleimman pullon hinta on reilusti yli tuhat euroa.

Maksaisitko olutpullostasi lähes 1500 euroa, vaikka tuotto menisikin hyväntekeväisyyteen? Viini- ja viskimarkkinoilla todella kalliit luksustuotteet ovat jo arkipäivää, mutta panimot ovat innostuneet tarjoamaan varakkaille oluenystäville uusia luksusvaihtoehtoja.

Maailman kalleimmat oluet ovat tässä:

1. Sapporo’s Space Barley
Hinta: 88 € / 6pack

Vuonna 2006 japanilaiset ja venäläiset tiedemiehet halusivat kokeilla, miltä avaruudessa kasvatettu ohra voisi maistua. He istuttivat ohransiemeniä avaruusmoduuliin ja lähettivät ne kasvamaan avaruuteen viideksi kuukaudeksi. Tämän vuoksi oluen hinta ei ole loppujen lopuksi kallis – onhan se sentään kasvatettu kosmoksessa.

2. Crown Ambassador Reserve
Hinta: 72 € / 750 ml

Olutta on kypsytetty ranskalaisessa tammitynnyrissä vuoden ajan, ja se on pakattu sampanjapulloon. Asiantuntijat vertaavatkin olutta jopa viiniin, ja laatua on valmistettu rajoitettu 8000 pullon erä.

3. Tutankhamun Ale
Hinta: 60 € / 500 ml

Englantilaisarkkitehti onnistui löytämään vuonna 1990 Nefertitin kuninkaallisen panimon kaivauksiltaan Egyptistä. Mikroskooppeja apuna käyttäen tutkijat pystyivät selvittämään muinaisen oluen 3250 vuotta vanhan reseptin, ja olutta valmistettiin rajoitettu erä.

4. Brewdog’s Sink the Bismarck
Hinta: 64 € / 375 ml

Natsi-Saksan suurimman sota-aluksen mukaan nimetty olut on yksi maailman vahvimmista sisältäen alkoholia jopa 41 prosenttia. Olut on myös neljä kertaa kitkerämpää kuin normaali mallasjuoma.

5. Samuel Adam's Utopias
Hinta: 120 € / 700 ml

Tätä olutta valmistetaan kahden vuoden välein, ja siihen on sekoitettu sherryä, brandya, bourbonia sekä 18 vuotta vanhaa skottilaista viskiä. Olut on myös kielletty 13 Yhdysvaltain osavaltiossa.

6. Schorschbräu’s Schorschbock 57
Hinta: 220 € / 330 ml pullo

57,5 prosenttia alkoholia sisältävänä juoma on julistautunut maailman vahvimmaksi olueksi. Asiantuntijat kertovat rajoitetusti valmistetun oluen maun sisältävän vivahteita pähkinöistä, rusinoista sekä luonnollisesti alkoholista!

7. Carlsberg's Jacobsen Vintage
Hinta: 320 € / 375 ml

Tanskalaisyhtiö lanseerasi "vintagevalikoiman" haastaakseen viinimarkkinoiden lukuiset luksustuotteet. Olut on kypsytetty tammitynnyrissä kuuden kuukauden ajan, ja sen mausta voi löytää vaniljan ja kaakaon vivahteita. Olutta valmistettiin 600 pulloa vuosien 2008-2010 aikana, ja sen viimeinen käyttöpäivä on vasta vuonna 2059!

8. Brewdog's The End of History
Hinta: 613 € / 330 ml

55 prosenttia alkoholia sisältävä olut on maailman kolmanneksi vahvin ja toiseksi hintavin olutlaatu. Vaalea belgialaisolut on valmistettu muun muassa jäädyttämällä se kesken valmistusprosessia useita kertoja. Olutta on valmistettu vain 12 pulloa.

9. Pabst Blue Ribbon 1844
Hinta: 35 € / 720 ml

Yhdysvalloissa oluen pullohinta ei ole yhtä korkea, mutta Kiinassa se on suorastaan oluiden Mercedes-Benz, ainakin mitä hintaan tulee. Olut on valmistettu saksalaisista karamellisoiduista maltaista, ja sitä on kypsytetty amerikkalaisissa viskitynnyreissä.

10. Nail Brewing's Antarctic Nail Ale
Hinta: 641-1450 € / 500 ml

Olut on valmistettu hyväntekeväisyystarkoituksiin, sillä sen tuotot käytetään lyhentämättömänä valaiden hyväksi. Merentutkijat hakivat Antarktiksen jäätiköltä jäätä, lennättivät sen sulatettavaksi Tasmaniaan ja tämän jälkeen olut valmistettiin Austaralian Perthissä. Olutta valmistettiin 30 pulloa, joista ensimmäisen lähtöhinta oli huutokaupassa 641 euroa.

(MTV3)
Lähde: Mentalfloss.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja