Himoksella juhlitaan taas tuhansien voimin – järjestäjä vakuuttaa, että koronaturvallisuus on huomioitu

9:36
Himoksella ja Porissa järjestettävän Iskelmä Festivaalin järjestäjä kertoo, miten koronaan on tapahtumassa varauduttu.

Himoksella ja Porissa juhlitaan parhaillaan Iskelmä Festivaalia. Tapahtuman järjestäjä vakuuttaa, että terveysturvallisuus on huomioitu järjestelyissä.

Tapahtuman kapasiteetti on noin 5 000 kävijää päivässä, joka on puolet normaalista. Festivaalia järjestävän Nelonen Median markkinointipäällikkö Matti Markkola sanoo kaiken menneen toistaiseksi hyvin ja tunnelma on ollut rauhallinen.

Viikko sitten järjestetyn Himos Juhannuksen jälkeen on raportoitu useista korona-altistumisista. Markkola pitää tautitapauksia harmillisina ja korostaa tapahtuman roolia festivaalivieraiden opastamisessa. Edes lievästi koronaoireisia kehotetaan pysymään kotona. Turvaväleistä pidetään kiinni ja käsidesiä on tarjolla.

– Meillä on erillinen koronayhteyshenkilö, ensiapuhenkilökuntaa, infotauluilla kerrotaan hygieniaohjeista ja samaa tekevät myös juontajat omissa spiikeissään, Markkola listaa.

Juhannusfestivaaleilla otetuissa kuvissa näkyi ihmisiä hyvin tiiviinä massana lavan reunalla ja joissakin tilanteissa turvaväleistä ei ollut tietoakaan.

– Videot ja kuvat kertovat yhtä totuutta, mutta ne myös hieman vääristävät. Tilat näyttävät niissä tiiviimmiltä kuin ne todellisuudessa ovat, Markkola toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja