HIM-rumpalin vaikeat ajat bändissä: Selätti sairauden

HIM-bändin jättäneen rumpali Mika "Kaasu" Karppisen viimeisiin HIM-vuosiin liittyi myös tuskaisia hetkiä.

HIM-yhtyeen rumpali Mika "Kaasu" Karppinen kärsi kesästä 2011 lähtien kovista käsikivuista, jotka paljastuivat penikkataudiksi. Tauti esiintyy normaalisti jaloissa, mutta käsissä taudin esiintyminen on erittäin harvinaista. 

Lepo on hyvä hoito tautiin, joten jäsenensä sairastumisen vuoksi yhtye ei hetkellisesti voinut tehdä uutta musiikkia eikä keikkoja.

Syksyllä 2012 manageri Seppo Vesterinen kuitenkin kertoi MTV.fille ilouutisia, sillä tuolloin bändi oli pystynyt aloittamaan uuden levyn työstämisen ja Kaasu oli täysillä menossa mukana.

Bändille ja faneille osoitetussa jäähyväiskirjeessään Kaasu muisteleekin myös vaikeita aikoja.

– Kolme vuotta sitten minulla oli vaikea vuosi käsiongelmieni takia. Se todella vei mehut miehestä. Kesti yhdeksän stressaavaa kuukautta, ennen kuin olin takaisin soittokunnossa. Ne yhdeksän kuukautta olivat rankinta aikaa, mitä olen koskaan kokenut urallani.

– Voin kuitenkin sanoa olevani sata prosenttisesti kunnossa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Olenhan ollut tekemässä Tears On Tape -albumin ja esiintynyt yli sadalla keikalla, Kaasu vakuuttaa.

Kaasun päätös jättää bändi ei siis liity rumpalin sairasteluun. Kaasu kirjoittaa olevansa täysin kunnossa ja samaa vakuuttaa myös manageri-Vesterinen.

– Kaasun käsi ei liity mitenkään tähän päätökseen. Hän on tehnyt sairastelun jälkeen jo noin sata keikkaa, Vesterinen toteaa tyytyväisenä.

Lue myös:

    Uusimmat