Hilpeyttä kylpyhuoneeseen

Kekseliäs sisustaja voi pienilläkin hankinnoilla antaa vanhalle kylpyhuoneelle uuden, iloisemman ilmeen. Tarjolla on runsaasti hauskoja ja persoonallisia tuotteita, joiden avulla tilasta voi luoda pirteän kokonaisuuden vähällä vaivalla. Helppo tapa lähteä liikkeelle on valita jokin yhdistävä teema tai väri, ja tältä pohjalta voi reippaasti yhdistellä uutta ja vanhaa. Mitä neutraalimpi sävytys kylpyhuoneen kalusteissa ja seinäpinnoissa on, sitä helpompi on tunnelmaa vaihdella pienillä konsteilla.

Kylpyhuoneen seinäpintojakin on mahdollista piristää ilman varsinaista remonttia. Saksalainen Octopus-Bath tarjoaa sisustajalle oman Make up your own bath -konseptinsa, joka koostuu erilaisista itseliimautuvista elementeistä. Sarjaan kuuluu mm. laattakoristeita, laattapintoja ja koristenauhoja, joiden asentaminen käy helposti. Alustan pinta vain ensin puhdistetaan, ja sen annetaan kuivua. Tämän jälkeen koristekuvasta poistetaan suojakalvo ja kuva painetaan paikalleen.

Kuvia voidaan liimata paitsi laatoille, myös tasaiselle seinäpinnalle sekä peiliin. Useampia koristeita laitettaessa kokonaisuus kannattaa ensin suunnitella paperilla ja merkitä kuvioiden paikat seinäpinnalle. Asennettuna tarralaatat kestävät tavallisilla pesuaineilla puhdistuksen, mutta haluttaessa ne saa helposti irrotettua.

Myös wc-istuimen ulkonäön voi muuttaa valittuun teemaan tai väritykseen sopivaksi. Useimpiin wc-istuinmalleihin on nimittäin saatavilla vaihdettavia kansia, ja valikoimista löytyy perinteisten yksiväristen lisäksi niin romanttisia kukkakuvioita kuin sarjakuva-aiheitakin. Istuinkansissa on pikakiinnityslukko, joten ne on helppo vaihtaa ja irrottaa pesua varten. Materiaaleissakin on valinnanvaraa: tavallisten kokoonpuristetusta muovista valmistettujen lisäksi tarjolla on mm. puisia ja kangaspäällysteisiä istuinkansia.

Olennainen osa kylpyhuoneen sisustusta ovat tekstiilit. Suihkuverhoja, pyyhkeitä ja kylpyhuoneen mattoja löytyy miltei kaikissa mahdollisissa väreissä ja kuoseissa. Usein valmistajilta on tarjolla kokonaisia tuotesarjoja, jolloin sisustaja voi halutessaan hankkia kaikki tekstiilit samalla kuvioinnilla ja näin luoda eheän kokonaisuuden.

Suihkuverhoista trendikkäimmät ovat tällä hetkellä läpikuultavia, joissa on tehosteväreinä käytetty sähäköitä pinkkiä, sitruunankeltaista, turkoosia, oranssia ja limenvihreää. Myös hauskat eläinkuviot ja -kuosit ovat suosittuja.

Hilpeisiin kodintarvikkeisiin erikoistunut saksalainen Koziol tarjoaa kylpyhuoneen sisustajallekin kekseliäitä ja raikkaanvärisiä tuotteita. Valikoimista löytyy mm. "omilla jaloillaan" seisovat hammasharja ja partasuti sekä wc- ja pesuharjoja, saippuatelineitä ja säilytysastioita. Mustekalan muotoa hauskasti muistuttava Octopus-saippuateline on suomalaisten Sauli Salmelan ja Arni Aromaan suunnittelema. Koziolin tuotteiden valmistuksessa on otettu huomioon myös ympäristökysymykset, sillä materiaalit ovat etupäässä kierrätettäviä.

Helppo sisustusratkaisu kylpyhuonetarvikkeiden säilytykseen ovat erilaiset imukupeilla kiinnitettävät korit ja telineet. Niitä voidaan käyttää kaikilla sileillä pinnoilla ja ne ovat myös edullisia ja kevyitä. Myös pyyhekoukkuja, hammasmukitelineitä ja saippuatelineitä on saatavilla imukuppikiinnityksellä useilta eri valmistajilta.

Teksti: Tia Taivalmäki
Lisätietoja Sokoksen ja K-Raudan Internet-sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja