Hillary lähti kuolevan siskonsa vierelle kesken työpäivän – pomon reaktio sai ottamaan lopputilin

Tällainen on viimeinen joulu saattohoidossa 12:41
Katso myös: Saattohoidossa ihminen valmistautuu paitsi kuolemaan, myös elämään. Koivikko-kodin johtaja Riikka Grå (ent. Koivisto) kertoo, millainen on viimeiseksi jäävä joulu, ja onko siinä iloa.

Siskonsa menettänyt Hillary raivostui pomonsa tökeröstä reaktiosta niin paljon, että päätti ottaa lopputilin.

Hillary Zinks otti lopputilin saatuaan pomolta tilannetajuttomia viestejä perheensä hätätilanteen vuoksi. Tv-alalla työskentelevä Hillary tekee keikkaa tarjoilijana, koska tv-alan maskeeraustöitä ei aina ole tarjolla.

Kesken erään meikkausalan työpäivän hän sai kuitenkin tietää siskonsa olevan sairaalassa. Tilanne oli vakava; sisko oli julistettu aivokuolleeksi ja hän saattaisi kuolla pian.

– Hän ei reagoinut mihinkään ja hoitaja etsivät lähiomaista tekemään siskoni puolesta päätöksiä, jos niitä täytyy tehdä. Sydämeni murtui, olin aivan jähmettynyt, Hillary muistelee karmeaa tilannetta BuzzFeedille.

Lähti töistä kesken päivän – vain yksi pomo ymmärsi

Hillary päätti välittömästi lähteä sairaalaan. Televisiosarjan vastaava pomo reagoi upeasti: hän kehotti Hillarya heti lähtemään ja unohtamaan työasiat, koska työn "ei pitäisi tulla elämän tielle".

– Hän sai minut tuntemaan, että olen ihminen, en mikään työjuhta, Hillary kiittelee.

Hillary lähti ajamaan siskonsa luo, mutta tajusi yllättäen, että hänen pitäisi ilmoittaa tapahtuneesta myös toiseen työpaikkaansa. Ravintolapomon reaktio ei kuitenkaan ollut mairitteleva.

Viestissään pomo pahoitteli tilannetta, mutta myös ihmetteli, miksi Hillary ilmoitti työvuoronsa perumisesta niin nopealla varoitusajalla. Pomon mukaan tilanne olikin ravintolalle hankala, koska juuri tuona päivänä palveltavaksi oli tulossa iso seurue.

– Kuten sanoin, koen myötätuntoa ja surua kokemasi vuoksi, mutta työni on luoda positiivinen työympäristö kaikille työntekijöilleni, pomo kirjoitti.

Pomo ilmoitti, että "saisi kyllä aikataulut toimimaan".

– Mutta se on vaikeaa sille työporukalle, joka ilmaantuu paikalle töihin, pomo kirjoitti.

Otti lopputilin törkeyksien kera

Hillary kertoo raivonneensa tilanteesta pitkään sisäisesti. Päästyään sairaalaan edelleen tyrmistynyt Hillary ilmoitti viestitse pomolleen, että ottaa lopputilin. Hän myös kirjoitti viestiin törkeyksiä ja lähetti kuvan siskonsa pystyyn nostetusta keskisormesta.

– Olin vihainen ja järkyttynyt koko ajomatkan. Mitä lähemmäs pääsin sairaalaa, sitä enemmän tajusin, miten pomoni käytöstä ei todellakaan voinut hyväksyä, enkä voisi enää tehdä töitä hänelle, Hillary kuvaa.

Hillaryn sisko menehtyi.

Hillaryn ensimmäinen video tapauksesta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Keskustelu pomon kanssa jatkui 

Hillary kertoi tapauksesta TikTokissa seuraajilleen. Naisen mukaan ensimmäinen video tapauksesta poistettiin TikTokin toimesta "kiusaamisen vuoksi", mutta palautettiin myöhemmin. Hillary ihmettelee somejätin toimintaa, sillä hän ei missään vaiheessa suostunut kertomaan ravintolan tai pomonsa nimeä. 

Keskustelu pomon kanssa kuitenkin jatkui myöhemmin, Hillary paljasti jatkovideollaan.   

– Pidin tästä pomosta ennen hänen tilannetajuttomia kommenttejaan, hän huomauttaa.

Pomo pahoitteli myöhemmin reaktiotaan ja kertoi todella ymmärtävänsä Hillarya, sillä on itse menettänyt lapsen. Hän kertoi myös itkeneensä tapahtuneen vuoksi.

– Se on todella, todella kamalaa. Lapsen menettäminen on varmasti tuhat kertaa kamalampaa kuin siskon menettäminen. Siksi en voi ymmärtää pomon myötätunnon puutetta, Hillary kuvaa.

Hillaryn toinen video aiheesta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Hän ihmettelee, miksi pomo oli anonut myötätuntoa muulle työryhmälle, jos on myös kokenut läheisen menetyksen. Hillary uskookin pomon kenties ajatelleen, että siskon sairaalassaolo oli vale.

"Ei oikea elämä lopu, jotta töitä voisi tehdä keskeytyksettä"

Vaikka Hillary ei paljastanut työpaikkansa nimeä, hän kertoi saaneensa myöhemmin tietää, että kyseinen pomo ei enää ole ravintolassa töissä. Hillary sai soiton toiselta työpaikan vastaavalta, ja hänelle tarjottiin työpaikkaansa takaisin. Hillary myöntyi.

– Haluan kaikkien ja myös ex-pomoni tietävän, että ei ollut tarkoitukseni aiheuttaa hänelle potkuja tai saada häntä lopettamaan työtään, Hillary huomauttaa.

Hän haluaisi kertoa työnantajille, etteivät työntekijät ole robotteja.

– Ei oikea elämä lopu, jotta töitä voisi tehdä keskeytyksettä. Kohtele työntekijöitäsi lempeydellä ja myötätunnolla, jos tällaista tapahtuu, hän anoo.

Katso myös: Mitä suomalaiset katuvat kuolinvuoteellaan? Esimerkiksi näitä asioita:

Näitä asioita suomalaiset katuvat kuolinvuoteellaan 5:03

Lue myös:

    Uusimmat