93-vuotias saattohoitopotilas yllätettiin jazz-konsertilla – liikuttunut reaktio tallentui videolle

93-vuotias saattohoitopotilas pääsi nauttimaan vielä kerran livemusiikista, kun paikallinen radiojuontaja huomasi hänen läheisensä tviitin, jossa etsittiin pianistia kotikonserttiin. Pari päivää myöhemmin pianisti sekä laulaja tulivat esittämään Dickin suosikkikappaleita hänen kotipihalleen, kertoo show'ta järjestämässä ollut BBC.

Parantumattomasti sairas 93-vuotias Dick Hockridge sai kokea unohtumattoman elämyksen, kun hänelle järjestettiin konsertti hänen hoivakotinsa pihalla. Brittiläinen Dick on saattohoidossa ja hänen toiveensa viimeisen joulunsa suhteen oli se, että hän saisi vielä kerran kuulla rakastamaansa musiikkia eli jazzia. 

Läheiset halusivat toteuttaa hänen toiveensa ja niinpä he julkaisivat sosiaalisessa mediassa päivityksen, jossa pyysivät apua konsertin järjestämiseksi Dickille.

Tämän pyynnön näki myös BBC Radio Newcastlen kuuluttaja Kelly Scott. Niinpä vastauksia perheen toiveeseen tuli esiintyjiltä ympäri Brittein saarta.

Pianisti ja laulaja tulivat esiintymään pihalle

Kaksi päivää myöhemmin radiokanava auttoi järjestämään konsertin. Musisoimaan saapuivat pianisti Mark Deeks ja laulaja Jennifer Hastings

Kaksikko tuli vetämään show’n hoivakodin pihalle. Dick ja hänen vaimonsa Agnes katsoivat esitystä sisältä ikkunan takaa. Heille esitettiin monia heille rakkaita kappaleita, muun muassa parin kaikkien aikojen suosikki "Moon River". Perheenjäseniä ja naapureita oli pihalla etäämmällä seuraamassa konserttia.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Konsertti sai läsnäolijat liikuttumaan

Dick näytti liikuttuneen todella kovasti. Hän toivotti kaikille iloista joulua ja onnellista uutta vuotta ja kiitti tästä konsertista.

Laulaja Jennifer Hastings kertoo Daily Mailille konsertin olleen tunteikas hetki. Ihan kuin Dick ei olisi voinut uskoa sitä todeksi.

– Tämä on niitä juttuja, jotka merkitsevät enemmän kuin mikään muu. Olen ollut todella monissa joulujuhlissa ja häissä, mutta tämä on jotain erityisen merkityksellistä. Liikutun pelkästään ajatellessani tätä ja muistan tämän koko loppuelämäni.

Daily Mail tavoitti Dickin lapsenlapsen vaimon Helen Wilsonin kommentoimaan liikuttavaa konserttia jälkikäteen. Helen oli se, joka alun perin esitti avunpyynnön Twitterissä konsertin järjestämiseksi. Hän etsi pianistia soittamaan kotikonsertissa ja on yllättynyt siitä, miten iso juttu tästä hänen pyynnöstään seurasi. Hän kiittää radioasemaa kovasti näiden jalosta eleestä.

Katso myös, kuinka eräs sairaala järjesti henkensä puolesta kamppailevan koronapotilaan häät:

Sairaala järjesti elämänsä puolesta kamppailevan koronapotilaan häät – Katso koskettava seremonia videolta 1:43
Sairaala järjesti koronapotilaan häät – katso koskettava seremonia videolta.

Lue myös:

    Uusimmat