toim. Kati Nappa
6 pakasteperunapihviä murekepihvit:
500-600 g possu- tai muuta (vähärasvaista)jauhelihaa
2 valkosipulia
2-3 rkl makeaa chilikastiketta
tai 2 rkl ketsuppia+chilijauhetta ja ripaus sokeria
1 nippu ruohosipulia tai
pätkä purjoa
1 ruukku persiljaa tai korianteria
1/2-1 tl suolaa mustapippuria myllystä
Täyte:
n. 40 g sinihome- tai muuta juustoa
Hienonna valkosipulit, purjo tai ruohosipulit ja silppua persilja tai korianteri. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi ja mausta.
Voit tehdä taikinan valmiiksi jääkaappiin odottamaan ulkoilijoita, koska paistaminen sujuu aika nopeasti.
Jaa taikina neljään osaan. Paloittele juustopala neljään yhtäsuureen osaan. Painele murekemassa juustopalan ympärille tasaisesti ja litistä pihviksi. Sipaise pihvien pinnat öljyllä ja paista tai grillaa pihvejä n. 6 min. kummaltakin puolelta.
Isommalle joukolle voit kypsentää pihvit myös uunissa n. 230 asteessa 12-15 min. Nosta pihvit kypsennettyjen pakasteperunaroröstin (ks . kypsennysohjeet pakkauksesta) päälle. Tarjoa lisäksi raastetta tai salaattia ja ketsuppia ja sinappia niitä haluaville.