HIFK-tähti Anton Lundell saa kunniatehtävän Nuorten Leijonien MM-joukkueessa

HIFK:n Anton Lundellin uskomaton tehoilta – kaikki tehopisteet 2:07
Nuorten Leijonien johtaviin pelaajiin lukeutuva Anton Lundell teki tuhoisaa jälkeä marraskuussa Jukureita vastaan.

Anton Lundell, 19, toimii Nuorten Leijonien kapteenina jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa. Asian vahvistaa Suomen päävalmentaja Antti Pennanen.

HIFK-hyökkääjä Lundell on esiintynyt väkevästi syksyn aikana SM-liigassa. 17 ottelussa Lundell on paukuttanut peräti 12 maalia ja 20 tehopistettä.

Hän on ehtinyt toimia myös perinteikkään IFK:n kapteenina.

Nyt C-merkki lyödään hänen rintaansa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, joissa Suomen ensimmäinen ottelu on ohjelmassa tapaninpäivänä.

– Lundell toimii ihan varmasti meidän kipparinamme. Hän loistava kapteeni, Suomen joukkueen päävalmentaja Antti Pennanen totesi lauantain lehdistötilaisuudessa.

– Hän oli kapteenina meidän edellisessä tapahtumassamme, ja hänen oli tarkoitus hoitaa samaa roolia myös marraskuussa Ruotsissa. (Mikko) Kokkonen ja (Santeri) Hatakka olivat puolestaan varakapteeneja. En varmaan hirveästi mene väärään, jos sanon, että he hoitavat noita rooleja myös Kanadassa, Pennanen sanoi kunniavalinnoista.

Nuorten Leijonien tämänkertainen MM-miehistö lyötiin lukkoon lauantaina. Viime metreillä joukkueesta tipahti rannalle muun muassa KalPan Leevi Aaltonen.

Mukana ei nähdä myöskään Kärppien huippulupausta Aatu Rätyä.

– Päätökset ovat aina kovia, varsinkin silloin, kun mietitään viimeisiä pelaajia. Niin moni asia vaikuttaa, Pennanen sanoo ja tiivistää Suomen joukkueen napakkaan kuvailuun:

– Olemme saaneet erittäin hyvän ja iskukykyisen ryhmän jalkeille.

Suomen joukkueen nimilista löytyy täältä.

Lue myös:

    Uusimmat