HIFK:n hyökkäyspelaaminen syynissä, jatkuuko KooKoon maali-iloittelu? SM-liigassa kaksi ottelua

Torstain SM-liigakierroksella pelataan vain kaksi ottelua, kun kiekko tippuu jäähän Helsingissä ja Turussa. MTV Sport nostaa illan otteluista muutamia mielenkiintoisia huomioita.

Videolla Tulosruudun raportti keskiviikon kierroksesta.

HIFK-HPK

Helsingin IFK pelaa kauden avausottelun kotihallissaan. HIFK aloitti kauden kolmella vierasottelulla, josta saldona oli kolme jatkoaikavoittoa.

Teemana kauden avausotteluissa oli tappioasemasta voittoon nouseminen. HIFK nousi viime viikon perjantaina JYPiä vastaan päätöserässä tasoihin ja ratkaisi voiton jatkoajalla. Jukurien vieraana kävi samoin ja Sportin vieraana tiistaina HIFK nousi toisen erän lopulla 3-3-tasatilanteeseen ja ratkaisi voiton jälleen jatkoajalla.

HIFK onkin osoittanut sitkeytensä heti alkukaudesta. Se on malttanut pelata oman sapluunansa mukaan ja se on tuottanut hedelmää.

HIFK:n hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen on tuottanut ajoittain vaikeuksia vastustajille. HIFK pelaa hyökkäysalueellaan hieman niin sanottua pelipaikatonta jääkiekkoa.

Puolustajilla on lupa nousta siniviivalta kulmiin ja jopa maalille asti, jolloin korostuu hyökkääjien maltti paikata siniviivalla puolustajien nousuja. Ajoittaisia ongelmia tässä on ollut ja tuloksena on ollut ylivoimahyökkäyksiä omiin.

Tätä kannattaakin seurata, että miten HPK pystyy puolustamaan HIFK:n hyökkäyspelaamista ja miten HIFK:n hyökkääjät malttavat jäädä siniviivalle vaihtaessaan puolustajan kanssa paikkaa hyökkäysalueella.

HIFK:hon täksi kaudeksi siirtynyt Iikka Kangasniemi on ollut todella tehokas. Hän on tehnyt kolmeen otteluun kuusi pistettä ja johtaa SM-liigan pistepörssiä.

Illan otteluun HIFK tekee pieniä muutoksia. Teemu Engberg nousee kolmosketjun laitaan ja Micke-Max Åsten putoaa neloskejtun keskelle. Ilmari Pitkänen debytoi HIFK-paidassa. Henrik Koivisto on puolestaan sivussa kokoonpanosta.

HPK pelasi edellisen kerran keskiviikkona, kun se kukisti Porin Ässät kotonaan 4-2-lukemin. Hämeenlinnalaiset ovat voittaneet kaksi ottelua kolmesta ja heidän alkukauttaan voikin kuvailla positiiviseksi.

– Hyvää ja vahvaa hyökkäyspeliä meiltä. 65 laukausta ja paljon maalipaikkoja. Meidän puolustaminen ei ollut ihan sitä, mitä olisin toivonut, HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen totesi HPK-Ässät-ottelun lehdistötilaisuudessa.

Robert Leino on ollut hämeenlinnalaisten pelaajista tehokkain kolmella pisteellään. Leinolle ottelu on erityinen, sillä hän pelaa entistä seuraansa vastaan. Leino pelasi HIFK:ssa kausina 2014-17.

Illan otteluun HPK saa kokoonpanoonsa takaisin ruotsalaispuolustajan Jesper Lindgrenin. Myös Niclas Almari palaa kokoonapanoon.

TPS-KooKoo

TPS haastoi hallitsevan Suomen mestarin Kärpät tiistaina Turussa, mutta taipui lopulta voittomaalikilpailussa 2-3-lukemin.

TPS:ssä debytoi Petteri Wirtanen, joka liittyi viime viikolla turkulaisseuran miehistöön. TPS:n tehokkaimpina pelaajina ovat toimineet Oula Palve ja 17-vuotias huippulupaus Kaapo Kakko, jotka ovat saalistaneet kolme pistettä.

TPS tekee illan otteluun muutamia pieniä muutoksia, kun Oskari Siiki pelaa kauden avausottelunsa. Hän pelaa kolmosketjussa yhdessä Markus Nurmen ja Hannu Kurun kanssa.

Jonne Virtanen puolestaan on sivussa kokoonpanosta.

KooKoon kauden alku on ollut erikoinen. Se on pelannut kolme ottelua, joissa se on tehnyt 16 maalia ja päästänyt yhtä monta.

Kouvolaisryhmä pelasi edellisen kerran keskiviikkona, kun se murskasi kaikkien yllätykseksi Tapparan 8-3-lukemin.

Tapparaa vastaan 500. tehopisteensä SM-liigassa saalistanut Juha-Pekka Haataja totesikin MTV Sportin haastattelussa, ettei muista uraltaan vastaavaa kauden aloitusta.

Hän kuitenkin painotti, että tulokset tasoittuvat kauden vanhetessa ja maalimäärät tulevat putoamaan.

Joukkueen päävalmentaja Tuomas Tuokkola puolestaan painotti, että KooKoon on maltettava puolustaa loppuun asti, ennen kuin se voi lähteä hyökkäämään.

Tätä kannattaakin seurata illan ottelussa, sillä TPS on vaarallinen hyökkäysalueellaan.

Huomioitavaa on myös, että peräti neljä KooKoon pelaajaa on SM-liigan pistepörssissä kymmenen tehokkaimman pelaajan joukossa.

KooKoo jatkaa samalla kokoonpanolla, millä se pelasi Tapparaakin vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat