HIFK:lle vihdoin voitto, Ilvekselle karu romahdus, Tapparan ottelussa käsittämättömiä käänteitä – näin SM-liigassa pelattiin keskiviikkona

KooKoo tekee 4-4 maalin ilman maalivahtia 1:00

Jääkiekon SM-liigassa keskiviikon kierroksella ohjelmassa oli kolme ottelua. Katseet kääntyivät erityisesti Helsingin vanhaan jäähalliin, kun sarjajumbo HIFK yritti korjata kurssiaan.

IFK oli hävinnyt neljä edellistä otteluaan.

Nyt putki katkesi, kun IFK onnistui kaatamaan Sportin jatkoajalla. 4–3-ratkaisumaalista vastasi Ilari Melart, joka paukutti illan taistossa kaksi osumaa.

Kuopiossa sarjakärki Ilves lähti illan KalPa-taistoon loistoasetelmista. Se oli kaatanut tiistaina Kärpät 3–1.

Keskiviikkona Ilves oli kaikkea muuta kuin peto Niiralan montun kaukalossa.

KalPa karkasi pahimmillaan jo 7–2-johtoon. Ilves vaihtoi tykityksen aikana maalivahtia, kun Marek Langhamer teki tilaa Jakub Malekille.

Ilves sai vielä pientä kiriä käyntiin loppuhetkillä, kun Joona Ikonen osui kahdesti. Se ei riittänyt.

KalPalle 7–4-voitto. Kuopiolaisten ylivoimainen ykkösnimi oli Aapeli Räsänen, joka paukutti tehot 3+2.

Illan dramaattisin näytelmä nähtiin Tampereella. Tappara karkasi toisessa erässä jo 3–1-johtoon KooKoota vastaan. Vierasjoukkue ei luovuttanut.

Ottelun kolmannen erän lopulla nähtiin hurjia käänteitä. KooKoo nousi ensin tasoihin Heikki Liedeksen onnistumisen avulla. Maali syntyi ajassa 58.41.

Hetki tästä ja Tappara siirtyi uudelleen johtoon. Asialla Kristian Tanus (aika 59.38).

Vaikutti siltä, että kotijoukkue ottaisi kolme pistettä.

Mutta vielä mitä.

10 sekuntia johtomaalista ja Linus Andersson naulasi KooKoolle 4–4-tasoituksen.

Tappara onnistui kuin onnistui ottamaan voiton, kun Veli-Matti Savinainen sujautti jatkoajalla 5–4-osuman.