Hevosenlihaa kolmella tapaa

Wallenbergin pihvi hevosen ulkofileestä

  • 400 g hevosen ulkofileetä
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 kananmuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 15 g suolaa
  • kirkasta voita paistamiseen

Laita kaikki aineet kylmään ennen aloittamista.

Poista lihasta kalvot ja leikkaa reiluksi paloiksi. Laita kaikki aineet monitoimikoneeseen. Lisää joukkoon suola, pippuri, valkuaiset ja kananmuna.

Laita kone käymään. Anna koneen käydä kunnes massaan muodostuu emulsio (kiinteytyy) ja lisää vasta sitten kerma ohuena nauhana koneen kokoajan käydessä. Ota massa pois kulhosta ja laita kylmään vetäytymään, jotta muotoilu helpottuu. Leikkaa leivästä reunat pois ja sekoita monitoimikoneella hienoksi raasteeksi. Muotoile öljytyin sormin massasta 10 cm x 2 cm pihvejä. Pyöräytä leipäraasteessa. Paista kirkkaassa voissa 3 minuuttia.

Sipulipihvi hevosen ulkofileestä

  • 600 g hevosen ulkofileetä
  • 2 keltasipulia
  • 50 g voita
  • 1 dl lihalientä
  • suolaa
  • pippuria
  • sokeria

Poista sipulista kanta ja leikkaa puolirenkaiksi. Ripottele sokeria kuumalle kuivalle pannulle. Lisää sipuli ja voi. Ruskista sipuli pehmeäksi. Lisää lihaliemi ja hauduta.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa fileestä pihvit. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista pannulla molemmin puolin n. 1 minuutti. Anna vetäytyä ennen esillelaittoa. Tarjoa pihvin lisäkkeenä sipulit.

Belgon tartar

  • 200 g jauhettua hevosenlihaa
  • 50 g suolakurkkua
  • 50 g sipulia
  • 30 g kaprista
  • 10 tippaa tabaskoa
  • 2 rkl majoneesia
  • suolaa
  • pippuria

Kuutioi kurkku, sipuli ja kaprikset. Lisää jauhetun lihan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tabasko ja majoneesi. Sekoita tasaiseksi massaksi. Tee lusikalla kananmunan muotoinen annos ja tarjoa balsamico-punajuuren kanssa.

Aniksella maustettua sipulia

  • 2 keltasipulia
  • 10 valkosipulinkynttä
  • 10 salottisipulia
  • 2 dl kasvislientä
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 5 tähtianista
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 dl oliiviöljyä

Kuori sipuli ja valkosipuli. Anna kasvisten pinnan kuivahtaa ja paista oliiviöljyssä kasarissa. Lisää ruokosokeri. Lisää kasvisliemi. Hauduta uunissa 180°c:ssa 40-50 minuuttia.

Suolapedillä kypsennettyä punajuurta

  • 8 pientä punajuurta
  • 300 g merisuolaa
  • 1 dl balsamietikkaa
  • 1 dl sokeria

Poista punajuuresta kanta ja kärkiosa. Kypsennä punajuuret uunissa 170°c:ssa suolapedin päälle kunnes ovat puolikypsiä (20 minuuttia). Kiehauta etikka ja sokeri. Kuori ja lohko punajuuret. Laita maustumaan liemeen. Tarjoa kylmänä lisäkkeenä.

Lue myös:

    Uusimmat