Hevosen lihaa löytyi – Lidl veti nämä säilykkeet markkinoilta

Lidl Suomi Ky on vetänyt pois myynnistä kaksi tuotetta. Tuotteet ovat Coquette Ravioli, 800 g, valmistaja William Saurin sekä Coquette naudanlihagulassi, 500 g, valmistaja Dreistern.

Tuotteet on poistettu myynnistä viikonloppuna 15.2.-17.2.2013, koska niiden valmistajat on eurooppalaisessa uutisoinnissa yhdistetty hevosen lihaan. Myöhemmin tuotteissa on Lidlin omissa DNA-tutkimuksissa todettu jäämiä hevosen lihasta. Tutkimukset on tehty Saksassa.

Molempia tuotteita on myyty Suomen kaikissa Lidl-myymälöissä. Gulassia on poistettu Lidl-myymälöistä n. 30 purkkia per myymälä ja raviolia n. 100 purkkia per myymälä.

Lidl Suomi Ky ryhtyi välittömästi toimenpiteisiin, kun yritys sai tiedon valmistajaa koskevista epäilyistä. Tuotteet poistettiin myynnistä välittömästi. Tuotteita ei ole enää myymälöissä.

Lidl Suomi Ky on ilmoittanut tutkituttavansa kaikki naudanlihaa sisältävät tuotteensa. Tutkimusten valmistumisen aikataulu on vielä avoin. Yritys aloitti DNA-tutkimukset omatoimisesti heti, kun ensimmäiset tuotteiden valmistajiin kohdistuneet epäilyt tulivat julki.

Hevosen liha ei ole terveydelle vaarallista, mutta asiakkaat voivat halutessaan palauttaa mainitut tuotteet Lidlin myymälään, jossa tuotteen hinta korvataan.

Asiasta kertoi Evira.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat