Mainos

Hetkinen, koululaisia murhaoikeudenkäynnissä?!

Joku teki perjantaina Tampereen käräjäoikeudessa pahan virhearvion.

Salissa käsiteltiin erittäin julmaa Nekalan kaksoismurhaa, mutta sisään päästettiin luokallinen koululaisia eli noin 25 nuorta. Ei lukiolaisia, vaan peruskoulun yläkoululaisia.

Nekalan kaksoismurha on yksi viime vuosien julmimmista ja myös turhimmista henkirikoksista. Syyttäjä esitti salissa yksityiskohtia murhasyytteistä ja näytti valokuvia erittäin raa'asta väkivallasta.

Valtaosa nuorista koululaisista istui - onneksi - sellaisessa kulmassa, etteivät he nähneet projektorin heijastamia ruumiskuvia, mutta osa näki. Syyttäjän syytteen ja asiaesittelyn yksityiskohdat kuulivat kaikki.

Syytteestä ja jutusta voi lukea tai katsoa lisää uutislinkistä.

Laitan tähän otteen syytteestä, joka kuvaa oikeudenkäyntiä:  "miehet ovat yhdessä ja yhteisymmärryksessä tahallaan tappaneet Tapani J:n lyömällä nyrkein, lyömällä suihkuletkulla, paistinpannulla, silityslaudalla ja naulakolla, työntämällä puulistaa kylkeen, potkimalla, hyppimällä jalkojen, pään ja rintakehän päällä, lyömällä puukolla ja keittiöveitsellä sekä viiltelemällä mattoveitsellä".

Salissa tapahtumista - kuten murhaoikeudenkäyntiin tietysti asioiden selvittämisen takia kuuluu - kerrottiin vielä yksityiskohtaisemmin.

Periaatteessa on aivan oikein, että koululaisia tuodaan oikeuteen seuraamaan rikosjuttujen käsittelyä, mutta nyt juttu oli aivan ehdottomasti väärä.

Harkinta petti joko luokan mukana olleelta opettajalta tai oikeuden puheenjohtajalta. Nekalan kaksoismurha ei ollut sellainen juttu, johon lapsia voi tuoda. Osa näytti ilmeiden perusteella myös kärsivän jutun seuraamisesta.

Itse olen seurannut murhaoikeudenkäyntejä pian parikymmentä vuotta ja aina ne tekevät pahaa. Tämän Nekalan jutun voi kuitenkin luokitella järjettömyytensä perusteella poikkeuksellisen inhottavaksi.

Koululaiset olivat salissa käsittelyn alkuosan aamuyhdeksästä noin yhteentoista, mutta siinä oli aivan ehdottomasti juuri noin kaksi tuntia liikaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.