Herttuatar Meghanin ystävä paljastaa lisätietoa valtavasta kuninkaalliskohusta: "Tämä oli aina hänen suunnitelmansa"

6:52
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan haluavat luopua velvollisuuksistaan ja hovissa on pidetty kriisikokous asian tiimoilta

Herttuatar Meghanin ystävä kertoo, että kuninkaallisella on äitinsä täysi tuki sille, että hän muuttaa Iso-Britanniasta takaisin Pohjois-Amerikkaan. 

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan yllättivät keskiviikkona 8. tammikuuta ilmoittamalla virallisella Instagram-tilillään, että he aikovat vetäytyä kuninkaallisista velvollisuuksistaan ja työskennellä jatkossa itsenäisesti Sussex Royal -brändinsä alla tullakseen taloudellisesti riippumattomiksi brittihovista. Lisäksi pari aikoo tulevaisuudessa elää Ison-Britannian sijaan myös Pohjois-Amerikassa. 

Ilmoituksen myötä monien huomio on kiinnittynyt herttuatar Meghaniin, jota on syyllistetty monien taholta vuosikymmenen suurimmasta kuninkaallissopasta. Yhdysvaltalaistaustaista herttuatarta on syytetty muun muassa siitä, että hän erottaa prinssi Harryn perheestään. 

Herttuattaren nimettömänä pysyttelevä ystävä kertoo, että muun muassa Meghanin äiti Doria Ragland tukee täysin tyttärensä päätöstä astua sivuun kuninkaallisista velvollisuuksista ja palata viettämään elämäänsä Pohjois-Amerikkaan. 

Ystävän mukaan Ragland on ollut erittäin huolissaan tyttärestään ja on nyt helpottunut siitä, että tämä tuntuu laittavan oman mielenterveytensä sekä hyvinvointinsa etusijalle. 

Lokakuussa 2019

Meghan ja Harry antoivat harvinaisen avoimen haastattelun, jossa he kertoivat kuninkaallisen elämänsä suurimmista haasteista. Meghan totesi haastattelussa muun muassa, ettei hän ole viime aikoina voinut kovinkaan hyvin, eikä moni ole häneltä hänen jaksamisestaan kysellyt. Herttuatar on ollut brittimedian silmätikkuna siitä lähtien, kun hän liittyi kuninkaalliseen perheeseen mentyään naimisiin prinssi Harryn kanssa toukokuussa 2018. 

Meghanin ystävä kertoo, ettei herttuattarella ole aikomusta palata enää vakituiseen elämään Isossa-Britanniassa. Lähteen mukaan Meghanilla on ollut elämässään vaikeita kamppailuja esikoisensa Archie Harrisonin syntymän jälkeen. Ystävän mukaan herttuatar nukkui huonosti ja alkoi saada ahdistuskohtauksia miettiessään tulevaisuuttaan.

– Tämä oli aina hänen suunnitelmansa: lähteä lopulta Iso-Britanniasta ja rakentaa oma valtakuntansa Harryn kanssa. 

Lähteen mukaan Meghan ei halua kasvattaa esikoistaan Archieta Isossa-Britanniassa. Herttuatar tulee vierailemaan maassa paljon, muttei aio asua siellä. 

– He etsivät vakituista kotia Kanadasta. Hän on sanonut haluavansa maatalon Vancouverin ulkopuolelta Whistleristä sekä kodin Torontosta. 

Ystävän mukaan Meghan saa aina haluamansa. Hänen mukaansa entinen näyttelijä oli puhunut ennen prinssi Harryn tapaamista, että hän haluaa naida miljonäärin ja luoda oman, menestyksekkään uransa taloudellisesti. Meghanin kerrotaan myös sanoneen, että kuninkaallinen perhe oli tietoinen herttuaparin päätöksestä ennen kuin siitä ilmoitettiin julkisesti. 

Ystävälähde kertoo Meghanin todenneen Harrylle joulupyhien aikaan, ettei kuninkaallinen elämä sovi hänelle ja että asioiden on muututtava. 

Prinssi Harry tapasi kuningatar Elisabetinprinssi Charlesin ja prinssi Williamin maanantaina 13. tammikuuta järjestetyssä kuninkaallisten kriisipalaverissa keskustellakseen hänen ja Meghanin tulevaisuudesta. Ennen palaveria uumoiltiin, että Meghan osallistuu myös palaveriin puhelimitse Kanadasta käsin. Alkuviikosta uutisoitiin, ettei Meghanin näin sallittu kuitenkaan tehdä, sillä hovin työntekijät pelkäsivät, että joku ulkopuolinen kuulisi arkaluonteisen keskustelun. 

Meghanin tiedottaja kuitenkin kumosi tiedon todeten, että herttuapari oli päättänyt, ettei Meghanin tarvitse osallistua keskusteluun. 

Palaverin jälkeen 93-vuotias kuningatar Elisabet antoi virallisen lausuntonsa, jonka mukaan kuninkaallinen perhe tukee Harryn ja Meghanin päätöstä.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja