Kuninkaalliskohun keskiössä oleva herttuatar Meghan palasi yllättäen leveästi hymyillen julkisuuteen: "Katsokaa kuka tuli teelle kanssamme"

0:56
Harry ja Meghan aikovat heikentää asemaansa brittihovissa – eivät halua olla kuluerä

Herttuatar Meghanin ensimmäinen julkinen esiintyminen kohuilmoituksen jälkeen tapahtui vancouverilaisessa naisyhteisössä.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan ovat olleet valtavan kuninkaallisen kohun keskiössä jo viikon ajan. Keskiviikkona 8. tammikuuta herttuapari ilmoitti Instagram-tilillään, että he aikovat vetäytyä kuninkaallisista velvollisuuksistaan, työskennellä jatkossa itsenäisesti tullakseen taloudellisesti riippumattomiksi brittihovista sekä aikovansa viettää tulevaisuudessa enemmän aikaa Pohjois-Amerikassa. 

Lähes välittömästi kohuilmoituksen jälkeen herttuatar Meghan palasi Kanadaan hänen ja Harryn esikoisen Archie Harrisonin luokse. Herttuaperhe vietti kuuden viikon mittaisen joululomansa vuonna 2019 Ison-Britannian sijaan Kanadassa. 

Harryn jäädessä setvimään vuosikymmenen suurinta kuninkaallista soppaa kotimaahansa Meghan palasi myös julkisuuteen Kanadan maaperällä. Tiistaina 14. tammikuuta herttuatar nähtiin Vancouverissa sijaitsevan Downtown Eastside Women's Centre -tukikeskuksessa, joka tarjoaa tukeaan sekä perustarpeita sadoille naisille ja lapsille. 

Yhteisökeskus julkaisi Facebook-sivuillaan kuvan leveästi hymyilevästä herttuatar Meghanista naisjoukon keskellä. 


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Katsokaa kenet saimme teelle tänään! Sussexin herttuatar, Meghan Markle vieraili luonamme tänään keskustellakseen naisyhteisöä koskevista asioista, päivityksessä kerrotaan. 

Päivityksen kommenttikenttä on täyttynyt kannustavista ja ihailevista kommenteista. Useat kommentoijat ovatihastelleet Meghanin maanläheisyyttä ja kiitelleet tätä siitä, että hän vetää huomiota tärkeisiin asioihin. 

– Tämä nainen on aina tervetullut Kanadaan. Tervetuloa takaisin Meghan, eräs kommentoija toteaa. 

Kommenttien joukossa on myös epäilyksen ääniä. Jotkut kommentoijista pohtivat, ovatko Meghanin aikeet vilpittömät vai hakeeko hän teollaan hyvää julkisuutta itselleen ollessaan valtavan kohun ja syyttelyn keskellä. 

– En ole vakuuttunut siitä, että hänen motiivinsa ovat puhtaat, en vielä. Saamme nähdä, ehkä joskus. Hänellä on pitkä matka edessään. 

Meghanin aviomies prinssi Harry tapasi kuninkaallisen perheen ydinjäsenet kuningatar Elisabetinprinssi Charlesin ja prinssi Williamin maanantaina 13. tammikuuta järjestetyssä kriisipalaverissa Sandringhamin kartanossa. Kokouksen jälkeen kuningatar Elisabet ilmoitti tukevansa pojanpoikansa Harryn ja tämän vaimon Meghanin päätöstä. Lähteiden mukaan 93-vuotias Elisabet on ollut erittäin harmissaan herttuaparin ilmoituksesta ja yritti tehdä kaikkensa, jotta pari jatkaisi työtään muiden kuninkaallisten rinnalla. 

Tiistaina 14. tammikuuta uutisoitiin, että Meghania olisi kielletty osallistumasta puhelimitse maanantaina järjestettyyn kriisikokoukseen. Daily Mailin mukaan samana päivänä Meghanin tiedottaja kielsi tämän uutisoinnin kertoen, että herttuapari oli kokenut, ettei Meghanilla ollut syytä ja tarvetta olla mukana keskustelussa.

Harryn ja Meghanin ilmoitus ei ole lähteiden mukaan saanut muutenkaan lämmintä vastaanottoa hovissa. Muun muassa Harryn isän prinssi Charlesin on kerrottu loukkaantuneen päätöksestä verisesti. Hovilähteiden mukaan Charles on rahoittanut yksityisesti herttuaparin elämää, yrittäen auttaa heitä ja erityisesti yhdysvaltalaistaustaista Meghania sopeutumaan uuteen elämäänsä tuoreena kuninkaallisena perheenä Isossa-Britanniassa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja