Herttuatar Meghanin oikeudenkäynti siirtyi pitkälle ensi vuoteen – ja samalla mahdollisesti herttuaparin paluu Iso-Britanniaan

Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle? 8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

Herttuatar Meghanin oikeudenkäynti Mail On Sunday -lehteä vastaan alkaakin vasta vuoden 2021 syksyllä.

Herttuatar Meghan pyysi hiljattain brittioikeudelta, että hänen oikeuskäsittelyään Mail On Sunday -lehteä vastaan siirrettäisiin. Brittioikeus myöntyi siihen, että käsittelyä siirrettiin yhdeksällä kuukaudella eteenpäin, kertoo Deadline. Oikeudenkäynnin oli määrä alkaa tammikuussa 2021, mutta nyt sen alku koittaakin vasta ensi vuoden syksyllä. 

Lontoolaisen oikeuden tuomari hyväksyi viivästyksen kuultuaan "luottamukselliset syyt" viivästykseen Meghanin asianajajilta. Tabloidlehti Mail On Sundayn edustajatkaan eivät vastustaneet viivästystä.

Meghan on haastanut lehden sekä sitä julkaisevan Associated Newspapersin oikeuteen lehden julkaistua herttuattaren isälleen Thomas Marklelle häidensä jälkeen vuonna 2018 lähettämän yksityisen kirjeen. Lehti julkaisi kirjeen vuonna 2019. Kirjeen julkaisuun ei ollut herttuattaren lupaa ja lisäksi Meghanin syytteen mukaan kirjeestä oli jätetty tarkoituksella pois sanoja ja lauseita, muuttaen tietoisesti sen merkitystä. 

Meghanin ja hänen puolisonsa prinssi Harryn odotettiin palaavan esikoisensa Archie Harrisonin kanssa Iso-Britanniaan ennen vuodenvaihdetta oikeudenkäynnin takia. Lain mukaan Meghanin on oltava itsekin paikalla käsittelyssä. Nyt nähtäväksi jää kuitenkin, milloin pariskunta tosiasiassa palaa Harryn kotimaahan. 

Harry ja Meghan vetäytyivät keväällä 2020 kuninkaallisista velvollisuuksistaan ja muuttivat Yhdysvaltoihin. Lähtönsä jälkeen he eivät ole käyneet Iso-Britanniassa koronapandemian takia. 

Lue myös:

    Uusimmat