Herrasmiespelaajaksi ehdolla oleva Aleksander Barkov janoaa enemmän – "Jossain vaiheessa sitä haluaa voittaa isoja palkintoja"

Florida Panthersin suomalaistähti Aleksander Barkov on ehdolla NHL:n herrasmiespelaajaksi torstain vastaisena yönä Suomen aikaa järjestettävässä NHL:n palkintogaalassa. Barkovin katse on kuitenkin henkilökohtaisten palkintojen sijaan suuremmissa pysteissä.

Uransa toistaiseksi parhaan kauden NHL:ssä pelannut Barkov on ehdolla NHL:n herrasmiespelaajalle annettavan Lady Byng -palkinnon voittajaksi. Barkov keräsi päättyneellä kaudella peräti 96 tehopistettä ja oli joukkueensa tärkeimpiä pelaajia kellottaen ottelusta toiseen valtavia peliminuutteja. Barkov on otettu ehdokkuudestaan, mutta katse siintää henkilökohtaisia palkintoja suuremmissa pysteissä.

– Jos sinut nimetään ehdolle johonkin palkintoon, se tarkoittaa, että on tehnyt työnsä hyvin. Lady Bing merkitsee myös paljon. Jossain vaiheessa sitä myös haluaa voittaa noita isoja palkintoja, kuten St. Louis Blues juuri teki ja olla täällä sitä varten, eikä vain henkilökohtaisia palkintoja varten, Barkov toteaa NHL Awardsin mediatilaisuudessa.

Barkovin tähdittämä Florida jäi keväällä pudotuspelien ulkopuolelle jo kolmannen kerran perättäin. 23-vuotias suomalaistähti seurasi NHL:n pudotuspelejä siitä huolimatta erittäin tiiviisti.

– Katsoin melkein jokaisen pudotuspeliottelun, jonka pystyin, joten opin paljon Bostonin, Columbuksen ja Carolinan kaltaisista joukkueista. He tekivät kaikkensa joukkueen eteen. Se on, mitä haluan tehdä myös oman joukkueeni kanssa, Barkov toteaa.

Barkov tietää tarkalleen, mitä menestykseen vaaditaan. Floridan nouseminen takaisin pudotuspelijoukkueeksi vaatii yhtä asiaa. Työtä.

– Täytyy tehdä enemmän töitä kuin kukaan muu tässä liigassa, jos haluaa olla huipulla. Jos haluat pysyä siellä, täytyy tehdä vielä enemmän töitä. On helppoa päästä liigaan, mutta on todella vaikeaa pysyä täällä. On myös helppoa parantaa yhtä peliä varten, mutta on haastavampaa pitää tasonsa tasaisesti, Barkov toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat