Supertähti kieltäytyi kaupasta NHL:ssä – "Totta kai se on turhauttavaa"

Huomenta Suomen Tulosruutu 22.5.2019 0:45
Pääkuvan videolla Huomenta Suomen raportti NHL:stä.

Pittsburgh Penguinsin tähtihyökkääjä Phil Kessel ei suostunut siirtymään vaihtokaupassa toiseen seuraan, kertoo CBC.

Penguinsin GM:nä toimiva Jim Rutherford kertoi asiasta maanantaina. Hän oli yrittänyt aktiivisesti myydä tähtipelaajaansa, mutta luopui nyt tästä yrityksestä.

– Jos joku tarjoaa järkevää diiliä , katsomme sitä, hän kommentoi.

Raportit kertovat, että Kesseliä yritettiin myydä Minnesota Wildiin, mutta seura ei ollut Kesselin listalla hyväksytyistä siirtokohteista. Kesselin sopimuksessa on nimittäin pykälä, joka kieltää hänen kauppaamisensa muuhun NHL-seuraan ilman hänen suostumustaan. Hän on koonnut kahdeksan joukkueen listan, joihin hän on suostuvainen siirtymään. 

Rutherford yritti silti viedä vaihtokaupan maaliin.

– Joukkueen näkökulmasta sinulla ei voi olla pelaajaa, joka kontrolloi vaihtokauppoja, koska sillä tavalla se ei toimi, Rutherford totesi.  

Penguins myllää tällä hetkellä joukkuettaan viime kauden pettymyksen jälkeen. Seura lähetti  aikaisemmin vaihtokaupassa suomalaispuolustajan Olli Määtän Chicago Blackhawksiin.

Vaikka Kesseliä on yritetty kaupitella, ei se tarkoita välttämättä sitä, että hänet loppujen lopuksi kaupataan.

– Hän on erittäin hyvä pelaaja. Totta kai se on turhauttavaa, ettei mahdollinen kauppa, joka auttaisi joukkuetta, onnistu. Mutta samaan aikaan Phil ei ole tehnyt mitään väärää, Rutherford mietti. 

Kessel on kuulunut vuosien ajan sarjan ehdottomiin tähtipelaajiin. Viime kaudella 31-vuotias hyökkääjä pelasi 82 NHL:n runkosarjanottelua, joissa syntyi tehot 27+55=82. 


Lue myös:

    Uusimmat