Hermanni

Kukapa tietää, kuinka valmistetaan Hermannin ystävyyskakun "juuri"?.
t. Nimimerkki tiedosta hyvillään

Hei!
Tätä ohjetta kysellään jatkuvasti. Tässä se taas kerran. Alkuun tarvittavan Taikinan voi aloittaa ohjeen alussa mainituilla ainesosilla eli siis 4. päivän aineilla.

Hermanni

1. päivä
Saat Hermannin. Laita se isoon astiaan huoneenlämpöön ja peitä liinalla.

2. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.

3. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.

4. päivä
Hermannilla on nälkä, anna sille

2,5 dl sokeria
2,5 dl maitoa
2,5 dl vehnäjauhoja

5. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.

6. päivä
Sekoita puuhaarukalla aamuin illoin.

7. päivä
Hermannilla on taas nälkä, anna sille sama annos kuin 4. päivänä. Jaa taikina 4 osaan ja sinulle jää yksi osa. 3 muuta menee ystävillesi.

8. päivä
Hermanni saa nyt viimeisen kerran ruokaa:

2,5 dl sokeria
150 g pehmoista margariinia
3 munaa
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
200 g rusinoita tai pähkinöitä
2 tl kanelia

Paista rengasvuoassa, 170 asteessa noin 60 min. uunin alaosassa.

Hermanni on luonnollisesti kohoava taikinajuuri. Anna Hermanni 7.päivänä ystävillesi. Älä säilytä Hermannia jääkaapissa, se ei pidä siitä.

Olen laittanut osan juuresta pakastimeen ja se on lähtenyt hyvin uudestaan käymään kun sen sulattaa.

Taikinan voi aloittaa ohjeen alussa mainituilla ainesosilla (kts. 4. päivä).

Ystävällisin terveisin
Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat