Herkkiä pastellinsävyjä ja rohkeita liukuvärjäyksiä – uskaltaisitko kokeilla syksyn trendikkäimpiä hiusvärejä?

Hius- ja meikkitaiteilija Mariela Sarkima tietää, millainen hiusväri sopii suomalaiselle naiselle – niin nuorelle kuin aikuisemmallekin. Kauneuden ammattilainen kertoo, että hempeät pastellit sekä räväkät My Little Pony -vaikutteet laukkaavat täyttä häkää tämän syksyn hiustrendeissä nuorempien ja kokeilunhaluisten naisten keskuudessa. Uskaltaisitko sinä värjätä hiusten latvat turkooseiksi tai lilaksi?

Kauneuden monitoimiammattilainen ja PMMP-yhtyeen hiusstylistinä toiminut Mariela Sarkima vihjaa, että syksyiset hiusväritrendit saavat pontta luonnosta, mutta nurinkurisesti myös hempeästä animaatiomaailmasta.

– Hiusväreissä näkyy kivimineraaleja, kylmää ja ruskeaa. Kylmänruskea väri sopii todella hyvin suomalaisille, Sarkima kuvaa.

– Vaaleissa hiuksissa puolestaan nähdään puhdasta, keijukaismaista pastellisuutta, eikä enää niin paljon hopeaa. Saatan esimerkiksi sekoitella pastellinvaaleaan sävyyn pienen tilkan violettia, jotta väristä tulee pehmeä.

Hiusalan ammattilainen tietää, että aikuisen naisen vaaleassa hiusvärissä on puolestaan omat haasteensa.

– Kun aikuiselle naiselle tekee raidat, vaalennuksen tai vaalean värin, täytyy varoa ettei väri mene harmaaksi tai keltaiseksi. Keltainen vie kaiken värin iholta ja harmaa väri puolestaan näyttää mummelilta yli 55-vuotiailla naisilla, Sarkima kuvaa.

Sarkimalla onkin loistava vinkki kauniiden vaaleiden hiuksien saavuttamiseksi.

– Hiuksista saa älyttömän kauniit, kun tekee sekoituksen, jossa on tilkka roosaa. Se näyttää puhtaan vaalealta, mutta kun aurinko osuu siihen, se saa iho suorastaan hehkumaan!

Latvoissa My Little Ponyn värejä

Mariela Sarkiman mukaan suomalaiset ovat tunnetusti ahkeria värjäämään hiuskuontaloaan sekä ovat värien suhteen erityisen avarakatseisia. Varsinkin nuoret ovat valmiita kokeilemaan hauskojakin värejä.

– Kuvienjakopalvelu Pinterestin myötä muotiin ovat tulleet oudot My Little Pony -värit, Sarkima virnistää hymynkare huulillaan.

Unicornhair, dip dyed hair ja ombrehair ovatkin monille nuorille tuttuja termejä esimerkiksi myös Instagram-palvelun kautta. Suomeen tämä räväkkä trendi on kuitenkin rantautunut itse asiassa hitusen jälkijunassa: jo vuonna 2010 punaiset, lilat, turkoosit liukuvärjätyt sekä kauttaaltaan pastellinsävyiset hiukset olivat muotia rapakon takana. Niitä nähtiin muun muassa Christina Aguileralla ja Lady Gagalla.

Suomessa muodissa ovat erityisesti vaalean pastellisävyiset hiusvärit ja pitkää tyvikasvua imitoiva liukuvärjäys: hiusten latvat värjätään erikoisissa väreissä.

– Minulta kysellään paljon muun muassa violettia väriä sekä liukuja, jotka menevät esimerkiksi turkoosin kautta vähän violettiin ja sitten aivan valkoiseen, Sarkima kuvaa.

Jos ei kuitenkaan ole valmis kokeilemaan näinkin räväköitä värejä, myös lempeät, pehmeät sävyt ovat trenditietoisen naisen valinta.

– Muotia ovat myös vintagevärit: vaaleista hiuksista halutaan nyt aprikoosiset, niin etteivät hiukset ole aivan oranssit tai peppimäiset, vaan enemminkin laveeratut ja pehmeät. Niitä näkee paljon katukuvassa, Sarkima hymyilee.

Lue myös:

Katso myös: Trendikkäät hiusmallit syntyvät helposti kotona

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja