Herkistynyt Teemu Pukki kertoi, miten perhe-elämä mullisti hänen uransa: ”Se on varmasti yksi isoimmista jutuista”

Teemu Pukki valittiin Vuoden urheilijaksi –"Iso kiitos kuuluu kanssapelaajille" 1:39
Videolla Teemu Pukin mietteitä Vuoden urheilija -palkinnostaan.

Vuoden urheilijaksi ylivoimaisella äänivyöryllä valittu Teemu Pukki oli otettu saamastaan kunniasta.

– Tosi iso. Hieno palkinto. Monet hienot urheilijat ovat tämän palkinnon aiemmin voittaneet. Tosi ylpeä tästä, mitä olen saavuttanut. Joukkueurheilijana omasta roolista saa aika paljon kiittää toisia pelaajia, jotka ovat omissa joukkueissani. Varsinkin hyökkääjänä niitä maaleja ei tule, jos ei siellä ole hyvä tarjoilu. Voittoja ei tule, jos ei puolustus hoida hommaa. Iso kiitos kuuluu kanssapelaajille ja taustoille molemmissa joukkueissa, Pukki muistutti MTV Urheilulle.

Palkintopuheessaan Pukin ääni murtui lavalla, kun hän kiitti vaimoaan Kirsikka Pukkia tämän vuosien varrella antamasta tuesta. Haastattelussa hetkeä myöhemmin Norwich Cityn ja Suomen maajoukkueen maalitykki myönsi, että perhe-elämä on mullistanut hänen uransa ammattilaisjalkapalloilijana.

Pukin pariskunnan tytär Olivia syntyi joulukuussa 2017, kun hyökkääjä loi vielä uraa tanskalaisseura Bröndbyssä. Ei ole sattumaa, että kotkalainen on pelannut sen jälkeen elämänsä parasta jalkapalloa.

– Kyllä se on varmasti yksi isoimmista jutuista, miksi tämä on mahdollista. Kotona sujuu hommat. Siellä on aina pikkutytär odottamassa, jota ei kauheasti ainakaan vielä kiinnosta futis eikä mikään, mitä iskä on saavuttanut. Sitten kun on kotona, sitten pitää leikkiä ja unohtaa ne kaikki jutut, mitä futiskentillä on tapahtunut. Kyllä se auttaa paljon tässä urassa, Pukki tunnusti.

Urheilugaalasta suoraan lentokentälle ja Norwichiin matkanneella Pukilla on viikonloppuna peli Bournemouthia vastaan. Ottelu on Cityn kannalta äärimmäisen tärkeä.

– Aika hyvät on fiilikset viikonlopusta. Sain viime viikonloppuna huilata. Nyt takaisin Englantiin, huomenna treenit ja lauantaina peli, Pukki jutteli ennen pikaista lähtöään.

Lue myös:

    Uusimmat