Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Henri Alén unohti oman hyvinvointinsa koronakriisin keskellä: "En ole miettinyt sekuntiakaan sitä, miten tässä on itse voinut"

5:00Henri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan ”Suomen nopeinta karjalanpaistia” helsinkiläisilleHenri Alén värväsi Emma Kimiläisen kuljettamaan "Suomen nopeinta karjalanpaistia" helsinkiläisille
Julkaistu 22.05.2020 09:54
Toimittajan kuva

Aino Haili

aino.haili@mtv.fi

Henri Alén painii päivittäin ravintola-alaa kurittavien valtavien haasteiden keskellä.

Kuluvalla viikolla hallitus teki uusia linjauksia koskien ravintolatoimintaa osana rajoitustoimien asteittaista purkua Suomessa. Kesäkuun alusta alkaen ravintoloiden asiakaspaikat saa täyttää sisätiloissa 50-prosenttisesti. Sen sijaan terassien asiakasmääriä ei rajoiteta. Ravintoloiden on suljettava ovensa viimeistään kello 23 ja alkoholin myynti on lopetettava kello 22.

Huippukokki ja ravintoloitsija Henri Alén kertoo olevansa sitä mieltä, että on hienoa ravintoloiden saadessa avata ovensa edes osittain. Tilanne on silti vaikea monille, sillä puolikas määrä asiakaspaikkoja ei tee toiminnasta kannattavaa. 

– Se tuottaa enemmän tappiota kuin voittoa. 

– Näillä mennään mitä on annettu, kunhan nyt jotain annettaisiin, että tietää mitä tekee. Ja niitä tukipäätöksiä edelleen odotellessa, mitä tässä on nyt veivattu kaksi kuukautta. Kyllähän ne vähän turhauttaa. 

LUE MYÖS: Henri Alénilta nostalginen päivitys – huippukokki ei vaikuta vanhentuneen päivääkään: "Hämmentävän samannäköisiä olette edelleen"

Alén myöntää, että poikkeustilanteessa hän ei ole pysähtynyt pohtimaan omaa hyvinvointiaan. 

– En ole miettinyt sekuntiakaan sitä, miten tässä on itse voinut. Tämä on ollut lähinnä joka päivä uusi taistelu, että miten saisi jostain kassavirtaa. Mitä tapahtuu, miten pystyy ihmisiä työllistämään, pystyykö heitä työllistämään. Joka päivä sama juttu. 

Huippukokki pyörittelee päivittäin samoja valtavia ja painavia keloja. Työn luominen on erittäin hankalaa, sillä annettuja normeja ei tällä hetkellä juuri ole tai ne eivät ole kovinkaan selkeitä. 

Perjantaina 22. toukokuuta julkaistaan Jotain hyvää – Äänikirjeitä toivosta -äänikirja (Otava), jossa kuullaan suomalaisten vaikuttajien lukemia tarinoita toivosta. Äänikirjan tuotot ohjataan lyhentämättömänä Hope ry:lle ja käytetään vaikeassa tilanteessa olevien lasten harrastusmahdollisuuksien turvaamiseen.

Kirjassa kuullaan myös Alénin tarina siitä, mitä ruoka hänelle itselleen merkitsee sekä sitä, kuinka tämä tilanne on asiaa muokannut. 

– Toivon, että se antaisi jotain hyvää myös tekstillisesti ihmisille. 

Lisää aiheesta:

Ravintolapäällikkönä lähes puolet tuloistaan menettänyt Joni jyrähtää hallituksen hitaasta ja epäselvästä päätöksenteosta – "Härmäläisesti ja takaperoisesti ollaan liikkeellä"Ensin iski tulipalo, sitten pandemia – Jyri pitää liikkeen ovet auki, vaikka asiakkaita ei käy: "Ei töitä voi tehdä loputtomiin ilman palkkaa"Kiinteät kulut jopa 90 000 euroa kolmessa kuukaudessa, tukea irtosi alle 10 000 euroa – ravintoloitsija lyö tiskiin karut faktat: "Tämä on musertavaa"Henri Alén ei jaksa enää ravintoloiden "vemputusta" – toteuttaa melkoisen tempauksen: "Herrojen herkkua niille, jotka eivät sitä normaalisti saa"Yökerhojen sulkemisella oleellinen vaikutus myös ruokaravintoloihin – Hans Välimäki katsoo kuitenkin tulevaisuuteen: "Ihan sama mitä Suomen lääkärit sanovat, mutta..."
Henri AlénKoronavirusSeurapiirit
Ravintolat kiinni, silti jopa 60 000 euron juoksevat kulut kuukaudessa – Henri Alén heittää ilmoille yhden ratkaisun: "Auttaisi ihan älyttömästi"

Tuoreimmat aiheesta

Henri Alén
  • 14.8.19:15
    Sosiaalinen media

    Henri Alénin Selja-koiran Instagram-tili hakkeroitiin – voro vaatii 700 euroa

  • 25.7.17:01
    Ruoka

    Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesällä

  • 27.4.17:28
    Yrtit

    Henri Alénin ykkösvinkki risoton maustamiseen: Maku paranee entisestään!

  • 1.4.13:58
    Ravintolat

    Henri Alénin ravintolauutinen hämmensi somessa: "Pakko myöntää, että meni pariksi sekunniksi läpi"

  • 24.3.20:14
    Salatut elämät

    Tuttu tv-kasvo yllätti Salkkareissa: "Nyt se on tehty"