Henri Alén painii päivittäin ravintola-alaa kurittavien valtavien haasteiden keskellä.
Kuluvalla viikolla hallitus teki uusia linjauksia koskien ravintolatoimintaa osana rajoitustoimien asteittaista purkua Suomessa. Kesäkuun alusta alkaen ravintoloiden asiakaspaikat saa täyttää sisätiloissa 50-prosenttisesti. Sen sijaan terassien asiakasmääriä ei rajoiteta. Ravintoloiden on suljettava ovensa viimeistään kello 23 ja alkoholin myynti on lopetettava kello 22.
Huippukokki ja ravintoloitsija Henri Alén kertoo olevansa sitä mieltä, että on hienoa ravintoloiden saadessa avata ovensa edes osittain. Tilanne on silti vaikea monille, sillä puolikas määrä asiakaspaikkoja ei tee toiminnasta kannattavaa.
– Se tuottaa enemmän tappiota kuin voittoa.
– Näillä mennään mitä on annettu, kunhan nyt jotain annettaisiin, että tietää mitä tekee. Ja niitä tukipäätöksiä edelleen odotellessa, mitä tässä on nyt veivattu kaksi kuukautta. Kyllähän ne vähän turhauttaa.
