Hallitus kertoi tiistaina uusista ravintolatoiminnan linjauksista osana koronarajoitusten asteittaista purkua.
Kesäkuun alusta alkaen ravintoloiden asiakaspaikat saa täyttää sisätiloissa 50-prosenttisesti. Sen sijaan terassien asiakasmääriä ei rajoiteta.
Tämän vuoksi muun muassa Ravintola Lasipalatsi ja naapuriravintola Dekki Helsingin keskustassa ovat päättäneet laajentaa terassinsa kokoa. Yksi asia linjauksissa on jäänyt kuitenkin ravintola-alan yrittäjää harmittamaan:
– Isossa kuvassa on tärkeä, että saadaan ravintolat vihdoin auki. Sitä on pari kuukautta tässä odotettu. Olisi ollut toiveena, että ravintoloihin sisätiloihin oltaisiin saatu 75 prosenttia asiakkaita. Uskon, että ravintolat olisivat pystyneet sen turvallisesti järjestämään. Se loisi lisää edellytyksiä kannattavuudelle, kertoo johtaja Joonas Keskinen Ravintolakolmio-konsernista.
Ravintolat pitävät positiivisena asiana kuitenkin sitä, että terassit pystytään ottamaan täysimääräisinä käyttöön.
– Jostain pitää alottaa. Uskotaan, että nyt kun saatiin luottamus avata (ravintolat) niin poidetään homma pakassa ja uskotaan, että rajoituksia tullaan höllentämään, toteaa ravintola Dekin ravintoloitsija Jens Hampf.
Keskinen toteaa, että lupa-asiat hoituivat samana päivänä kun hallitus kertoi uusista linjauksista.
– Asia hoitui erittäin sujuvasti, byrokratia oli minimissään.

