Yksi asia hallituksen linjauksessa harmittaa ravintolayrittäjää: "Olisimme pystyneet sen turvallisesti järjestämään"

8:19
Katso MTV Uutiset Liven lähetys aiheesta yläpuolelta.

Hallitus kertoi tiistaina uusista ravintolatoiminnan linjauksista osana koronarajoitusten asteittaista purkua.

Kesäkuun alusta alkaen ravintoloiden asiakaspaikat saa täyttää sisätiloissa 50-prosenttisesti. Sen sijaan terassien asiakasmääriä ei rajoiteta.

Tämän vuoksi muun muassa Ravintola Lasipalatsi ja naapuriravintola Dekki Helsingin keskustassa ovat päättäneet laajentaa terassinsa kokoa. Yksi asia linjauksissa on jäänyt kuitenkin ravintola-alan yrittäjää harmittamaan:

– Isossa kuvassa on tärkeä, että saadaan ravintolat vihdoin auki. Sitä on pari kuukautta tässä odotettu. Olisi ollut toiveena, että ravintoloihin sisätiloihin oltaisiin saatu 75 prosenttia asiakkaita. Uskon, että ravintolat olisivat pystyneet sen turvallisesti järjestämään. Se loisi lisää edellytyksiä kannattavuudelle, kertoo johtaja Joonas Keskinen Ravintolakolmio-konsernista.

Ravintolat pitävät positiivisena asiana kuitenkin sitä, että terassit pystytään ottamaan täysimääräisinä käyttöön.

– Jostain pitää alottaa. Uskotaan, että nyt kun saatiin luottamus avata (ravintolat) niin poidetään homma pakassa ja  uskotaan, että rajoituksia tullaan höllentämään, toteaa ravintola Dekin ravintoloitsija Jens Hampf.

Keskinen toteaa, että lupa-asiat hoituivat samana päivänä kun hallitus kertoi uusista linjauksista.

– Asia hoitui erittäin sujuvasti, byrokratia oli minimissään. 

Ravintoloissa edetään nyt edetään asiakasturvallisuus edellä. Hampf toteaa, että väljyys on suurin asia, joka vaikuttaa asiakasturvallisuuteen. Samalla ravintoloissa odotetaan nyt parempia aikoja.

– On ollut raskasta - ei siitä pääse. Nyt pitää katsoa, että on valoa tunnelin päässä ja pästään vihdoin avaamaan. Yritän etsiä niitä positiivisia asioita, millä lähdetään tästä eteenpäin, kommentoi Keskinen.

– Pahin on takana nyt. Se miltä tasolta kesäkuu lähtee, niin se määrittää pitkälti sen miten yritykset selviävät, kiteyttää Hampf.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja