Henkilökunta unohti 4-vuotiaan esikoulun pihalle – vanhemmat löysivät lapsen itkemästä

Henkilökunta unohti neljän vuoden ikäisen Caroline-tytön tanskalaisen esikoulun pihalle.

Esikoulun henkilökunta sortui Tanskassa karmaisevaan virheeseen. Vanhempien tullessa hakemaan 4-vuotiasta tytärtään, he löysivät hänet itkemästä yksin esikoulun pihalta.

– Hän vaelteli leikkipihalla ja oli suunniltaan, Carolinen äiti Christina Birk Fast kertoi Kvällspostenille.

Vanhemmat huomasivat, että päiväkodin valot oli sammutettu ja etuovi lukossa. Caroline vaelteli epätoivoisesti esikoulun pihalla silmät itkusta punaisina.

– Olemme luonnollisesti järkyttyneitä siitä, ettei henkilökunnalla ollut parempaa valvontaa, vaan he vain sulkivat paikan ja lähtivät kotiin, eivätkä huomanneet, että pihalla oli vielä lapsi, äiti sanoo.

"Kukaan ei vaivautunut tarkistamaan"

Vanhemmat ovat kuitenkin kiitollisia siitä, ettei mitään ehtinyt tapahtua, ja tyttö oli vielä pihalla. He eivät tiedä, kuinka kauan tyttö ehti olla pihalla yksin, mutta arvioivat sen olleen noin puolisen tuntia.

Osasyy henkilökunnan karmivaan virheeseen oli ilmeisesti se, että vanhempien ja lasten odotetaan itse merkitsevän lähtönsä tauluun, ja henkilökunta luotti sokeasti taulun tietoihin.

– Ongelma tässä oli se, että kukaan ei vaivautunut tarkistamaan, ettei pihalla ollut enää lapsia ennen kuin he sulkivat paikan, Christina selittää.

Äiti oli niin vihainen, että jätti henkilökunnalle raivoisan lapun etuoveen. Viestissään hän ilmoitti, että henkilökunnalla on ongelma, ja kysyi, tietääkö henkilökunta todella, että kaikki lapset ovat lähteneet ennen kuin he itse poistuvat kotiin.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Esikoulun johtaja on pahoitellut tapahtunutta. Myös kotiinlähtöjärjestelmää aiotaan muuttaa niin, että vastuu on todellakin henkilökunnalla, eikä vanhemmilla.

Mutta miten Caroline otti tapahtuneen?

– Hän on edelleen surullinen, eikä tahdo lähteä sylistäni, äiti kertoo.

Perhe on saanut myös ammattiapua. He toivovat, ettei vastaavaa tapahdu enää koskaan.

Kyseessä on sama esikoulu, jota Christina kävi itsekin pienenä. Jopa henkilökunta on osittain vielä sama kuin silloin. 

Mihin äitiä tarvitaan? Suomalaislapset kertovat videolla:


Lue myös:

    Uusimmat