Mainos

Henkilöautojen ensirekisteröintien määrä laskenut – alkuvuoden suosituimmat mallit Skodalla, Nissanilla ja Toyotalla

Henkilöautojen ensirekisteröintien määrät ovat laskeneet 1,6 prosentilla vuoden 2017 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana. Sähkökäyttöisiä henkilöautoautoja oli rekisteröity toukokuun loppuun mennessä lähes sama määrä kuin viime vuonna yhteensä.

Kesäkuussa henkilöautoja ensirekisteröitiin yksi prosentti enemmän kuin viime vuonna, mutta silti ensirekisteröinnit olivat 1,6 prosenttia laskussa verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Uusia henkilöautoja ensirekisteröitiin alkuvuonna 64 441 kappaletta, kun määrä oli edellisvuonna vastaavana ajankohtana 65 478 kappaletta.

– Talouden näkymät vaikuttavat Suomessa tällä hetkellä hyvältä, joten uskon vuoden ensimmäisen puoliskon laskusta huolimatta, että koko vuoden ensirekisteröintimäärät tulevat vielä nousemaan viime vuodesta, Trafin tietojohtaja Juha Kenraali toteaa.

Suosituimmat henkilöautomallit alkuvuonna olivat Skoda Octavia, Nissan Qashqai ja Toyota Auris.

Ensirekisteröityjen henkilöautojen määrä kasvoi suhteellisesti eniten vuoteen 2016 verrattuna Kainuussa ja Lapissa. Ensirekisteröintien määrä taas laski eniten Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla.

Paketti- ja kuorma-autot sekä vaihtoehtoiset käyttövoimat kasvussa

Sekä sähköautojen että hybridien ensirekisteröinnit ovat kasvaneet huomattavasti. Sähkökäyttöisiä henkilöautoautoja oli rekisteröity toukokuun loppuun mennessä 215 kappaletta, kun viime vuonna niitä rekisteröitiin koko vuonna 223 kappaletta. Yhteensä vaihtoehtoisia käyttövoimia käyttäviä henkilöautoja oli rekisteröity 1 139 kappaletta eli 75 prosentia enemmän kuin tammi-toukokuussa 2016.

Paketti- ja kuorma-autojen ensirekisteröintien määrät kasvoivat selvästi vuonna 2016 ja kasvu on jatkunut myös alkuvuonna 2017. Pakettiautoja ensirekisteröitiin 8 364 kappaletta, mikä oli 25,1 prosenttia enemmän kuin vuonna 2016 vastaavaan aikaan. Suosituimmat pakettiautomerkit olivat Volkswagen ja Ford.

Lähde: TraFi


---

4:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.