Helsinkiläiskoulun hykerryttävä idea: koronamuistoja kerätään arkkuun, joka suljetaan vuosikymmeniksi – kirjeitä toivotaan joka puolelta Suomea

7:55
Miltä etäopetus näyttää opettajien silmin? Vastsausta pohdittiin MTV:n Uutisaamussa

Malmin peruskoulun oppilaat ja opettajat ovat aloittaneet historiallisen työrupeaman, johon he kutsuvat mukaan ihmisiä ympäri Suomen.

Koulun väki on alkanut tallentaa yhteiskunnallisen korona-poikkeusajan muistoja etäkoulupäiväkirjoihin ja tulevaisuuden oppilaille osoitettuihin kirjeisiin.

Myös huoltajia on haastettu mukaan muistojen keräämiseen, Helsingin kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Historian ja yhteiskuntaopin opettaja Jyrki Mery sai idean aikakapselista lähettäessään oppilailleen valokuvia siitä, miten nuoret suomalaiset sotilaat opiskelivat jatkosodan aikana etänä korsuissaan.

– Tajusin, että elämme myös nyt hyvin historiallista aikaa. Olisi hyvä kerätä ihmisiltä tietoa ja ajatuksia tästä ajasta tuleville sukupolville, Mery sanoo.

Käsinkirjoitetut säilyvät parhaiten

Mukaan haasteeseen on lähtenyt myös Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, joka laatii kirjeen tulevaisuuden pormestarille.

Helsinki kannustaa kaikkia osallistumaan korona-ajan kokemusten ja ajatusten tallentamiseen. Parhaiten vuosien saatossa säilyvät käsinkirjoitetut tekstit. 

Korona-ajasta kertovat päiväkirjamerkinnät, kirjeet tai postikortit voi lähettää kirjekuoressa osoitteeseen Aikakapseli / Malmin peruskoulu, PL 70302, 00099 Helsingin kaupunki” alkusyksyyn 2020 mennessä.

Syksyllä koronamuistot laitetaan arkkuun. Kun “aikakapseli” on valmis, se suljetaan ja sinetöidään ja avataan vasta vuosikymmenten kuluttua.

Avaamisen jälkeen arkku päätynee Museovirastolle.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja