Helsinkiläisen Jonnan mies joutui röyhkeän tieraivon uhriksi: Pyöräilijä lensi naama edellä katuun niin, että kypäräkin halkesi – "Haluan, että neljällä lapsellamme on jatkossakin isä"

Helsinkiläismies oli pyöräillyt sunnuntaina aamupäivällä Vantaalla, kun autoilija oli kiilannut vaarallisesti hänen takaansa. Mies kaatui tienposkeen niin rajusti, että kypäräkin halkesi.

Asiasta kertoo miehen puoliso Jonna Autio. Hänen mukaansa maantiepyöräilyä harrastava mies oli sunnuntaina aamuisella pyöräilylenkillä Vantaalla. Mies ajeli tienreunaa Helsingin pitäjän kirkonkylän kirkon kohdilla. Vauhtia oli tuntuvasti. 

Takaa oli ajanut auto, jonka kuljettaja oli huudellut miehelle avoimesta ikkunasta jotakin ja torvea huudattaen kiilannut vaarallisesti pyöräilijän ohitse.

– Mieheni oli lentänyt sinne pientareelle, ja kun pyörässäkin on lukkopolkimilla jalat kiinni, niin paljon ei ole tehtävissä. Hän oli mennyt suoraan kasvot edellä katuun, Autio kertoo.

Aution mukaan paikalla oli onneksi ollut sivullinen nainen, joka oli rientänyt auttamaan miestä. Isku kaatumisesta oli ollut varsin kova, sillä pyöräilijän päässä ollut kypärä oli lentänyt irti ja siinä oli useampi halkeama.

– Silminnäkijän mukaan kuljettaja oli nauraen kaasuttanut paikalta, joten ilmeisesti tämä oli hyvin hauskaa hänen mielestään. Meidän mielestämme vähän vähemmän hauskaa, sillä päähän kohdistuvista vammoista ei tiedä, mitä kaikkea niistä voi seurata.

Ilman kypärää lopputulos voisi olla toinen

Tällistä ei tullut Aution miehelle luunmurtumia, mutta silmäkulmaan ja poskeen tuli ruhjeita. Myös polveen ja olkapäähän oli tullut haava kaatumisesta. Mies on ollut seurannassa mahdollisten aivoihin kohdistuvien vaurioiden varalta.

– Tilanne olisi nyt paljon pahempi ilman sitä kypärää.

Autio kertoo tehneensä tapahtuneesta rikosilmoituksen. Hänen mukaansa silminnäkijän autosta ilmoittamat tuntomerkit olivat olleet varsin tunnistettavat, joten toivoa tekijän löytymisestä on.

– Kaikista tärkeintä meille olisi, että kuljettaja jututettaisiin ja hän ymmärtäisi tekonsa vakavuuden, ennen kuin jollekin toiselle sattuu pahasti. Tavaran voi aina korjata, mutta ihmishenkeä ei mikään korvaa. Meilläkin on neljä lasta, niin haluan, että jatkossakin lapsillamme on isä, Autio sanoo.

Itä-Uudenmaan poliisista vahvistetaan MTV Uutisille, että tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus. Toistaiseksi asiaa ei kuitenkaan ole poliisin taholta vielä ehditty selvitellä. 

– Ylikonstaapelilla on 750 juttua jonossa, että katsotaan missä kohdin ehdimme kuulustelemaan osapuolia, tutkinnanjohtaja Jyri Hiltunen kommentoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja