Helsinkiin kaavaillun design- ja arkkitehtuurimuseon rakentamishanke etenee

Helsingin Eteläsatamaan kaavaillun uuden design- ja arkkitehtuurimuseon rakentamishanke etenee. Museon suunnittelua varten perustetaan kiinteistöosakeyhtiö, jonka osakkeista valtio ja Helsingin kaupunki omistavat kumpikin 50 prosenttia.

Valtio varautuu pääomittamaan yhtiötä enintään 4,7 miljoonalla eurolla kuluvasta vuodesta alkaen. Kolmivuotinen määräraha sisältyy valtion toiseen lisätalousarvioon. Kaupungin on määrä maksaa pääomaa saman suuruisella osuudella.

Määrärahalla on tarkoitus kattaa muun muassa arkkitehtuurikilpailun järjestämisestä aiheutuvat kustannukset.

Valtioneuvosto päätti torstaina, että opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen valtuutetaan allekirjoittamaan perustamissopimus ja merkitsemään valtion puolesta perustettavan yhtiön osakkeet.

Tavoitteena on että kiinteistöosakeyhtiön osakkeet myytäisiin ennen rakentamisvaihetta kiinteistösijoittajalle ja yhtiöön sijoitetut varat palautuisivat myyntihinnasta valtiolle ja kaupungille.

Entinen kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) sanoi vuonna 2020 tavoitteen olevan, että museo voisi avata ovensa vuonna 2025.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja