Helsingissä on paikka, johon autonsa voi pysäköidä vaikka puoleksi vuodeksi – jopa ihan ilman lisämaksua

Lumikaaos johtaa talvisin satojen autojen pakkosiirtoihin – näin vältät ikävän yllätyksen 5:15
KATSO MYÖS: Näin autoja pakkosiirrettiin Helsingissä viime talvena lumitöiden tieltä.

Helsingissä sijaitsee autohotelli, jota monet kaupunkilaiset saavat hyödyntää täysin ilman lisämaksua.

Mikäli asukaspysäköintitunnuksen omaava helsinkiläinen ei satu tarvitsemaan autoaan 30–180 vuorokauteen, voi hän ottaa sen pois tieliikennekäytöstä ja viedä ihan ilmaiseksi kaupungin autohotelliin säilytykseen. Autohotelli voi helpottaa esimerkiksi kesäauton omistajan elämää.

Helsingin kaupungin siirtopäällikkö Pekka Holopainen kertoo MTV Uutisille, että autohotelli helpottaa katujen kunnossapitoa etenkin talvisin.

Helsingissä siirretään talvisin noin 250 ajoneuvoa päivittäin, jotta teidenvarsia ja parkkipaikkoja päästään auraamaan lumesta. Keväisin päivittäin siirrettävien ajoneuvojen määrä kasvaa yli 600:aan.

– Autoja saadaan pois kaduilta, kun katuja aurataan ja pidetään kunnossa. Tämä on hyvä juttu myös omistajalle, jonka auto välttyy mahdollisilta vahingoilta. Niin sanotusti win-win-tilanne, Holopainen sanoo.

Omistaja hyötyy autohotellista myös siinä mielessä, että autoa ei tarvitse jatkuvasti käydä siirtämässä esimerkiksi aurauksen tieltä.

200 auton "hotelli"

Tattarisuolla sijaitseva autohotelli on aidattu, valaistu ja ympärivuorokautisessa videovalvonnassa. Sinne mahtuu kerralla 200 autoa. Mistään katetusta parkkihallista ei kuitenkaan ole kyse, vaan "hotelli" on tässä tapauksessa sorakenttä.

Mikäli seisontaan laitettu auto pitäisi saada säilytykseen, mutta ei omista asukaspysäköintitunnusta, ei hätä ole suuri. Kaupungin autohotellia saa nimittäin hyödyntää myös ilman asukaspysäköintitunnusta, mutta silloin auton säilyttäminen maksaa 35 euroa kuukaudessa.

Sopimusten tekeminen ensi talveksi käynnistyy 18. lokakuuta Autot on haettava pois viimeistään 31. toukokuuta 2022. Tämä silloin, jos autonsa vie säilytykseen asukaspysäköintitunnusta vastaan. Mikäli autonsa säilyttämisestä maksaa kuukausimaksun, voi autonsa viedä säilytykseen ja noutaa pois myös talvikauden ulkopuolella.

Holopainen huomauttaa, että auton saa viedä säilytykseen vain kerran talvikauden aikana.

Helsingin kaupungin asukaspysäköintitunnus maksaa asuinalueesta riippuen joko 15 tai 30 euroa kuukaudessa.

Artikkelia muokattu 14.10. klo 11: Otsikkoa täsmennetty. Auton voi pysäköidä autohotelliin ilman lisämaksua, ei ilmaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat