Tämä voi käydä sinunkin autollesi, jos jätät parkkisakkoja maksamatta – huonoja uutisia myös "sunnuntaistrategiaan" luottaville

Alta pois! Lakaisukoneet tulevat 6:56
KATSO MYÖS: Huomenta Suomi kävi keväällä 2018 katsomassa, kun väärin pysäköityjä autoja hinattiin lakaisukoneiden tieltä Helsingin Töölössä.

Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonnasta huomautetaan, että sunnuntai tai esimerkiksi arkipyhä ei tarkoita, etteikö autoosi voida kohdistaa tarvittaessa valvontatoimenpiteitä. Se muistuttaa myös pysäköintivirhemaksujen laiminlyönnin seurauksista.

– Jos jätät syystä tahi toisesta pysäköintivirhemaksuja maksamatta, voi tilanne valitettavasti lopulta olla kuvan mukainen, Helsingin kaupungin pysäköinninvalvonta kertoo Instagram-tilillään.

Alta löytyvässä kuvassa Mercedes-Benzin GLC-katumaasturi on lähdössä hinurin matkaan suuntanaan Koillis-Helsingissä sijaitseva teollisuusalue nimeltä Tattarisuo.

Pysäköinninvalvonnasta muistutetaan, että viisi maksamatonta pysäköintivirhemaksua riittää ajoneuvon takavarikoimiseen. Toki auton tulee olla virheellisesti pysäköity myös sillä kuudennella kerralla, jotta auto päätyy kaupungin varikolle Tattarisuolle.

– Suosittelemme lämpimästi pysäköintivirhemaksujen maksamista eräpäivään mennessä, Väiski sanoo.

Katso kuva alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Täytyykö sunnuntaisinkin varoa? Entä arkipyhinä?

Tarkkana on oltava myös viikonloppuisin. Vaikka monissa paikoissa pysäköinti onkin esimerkiksi sunnuntaisin ilmaista, ei se tarkoita, että väärinpysäköintiä katsottaisiin läpi sormien.

– Valvonta ja siirtotoimenpiteet toteutuvat nykyään tehokkaasti iltaisinkin. Ja lauantaisin. Ja sunnuntaisin. Jopa arkipyhinä.

Lue myös:

    Uusimmat