Mainos

Helsingin Uutiset: Suomalaiset poistavat veneitä rekisteristä hurjalla tahdilla – Syynä suunniteltu venevero?

Hallituksen kaavaileman veneveron ja siitä käytävän keskustelun vuoksi suomalaiset ovat intoutuneet poistamaan veneitään rekisteristä kiihtyvällä tahdilla.

Trafin veneet ja rekisterit -yksikön päällikkö Ville Räisänen sanoo Helsingin Uutisten haastattelussa, että veneiden poistaminen rekisteristä lisääntyi rajusti viime vuoden loppua kohti. Syyskuun lopusta vuoden loppuun mennessä rekisteristä poistettiin kaikkiaan yli 1 500 venettä.

– Netin kautta tehtävällä ilmoituksella poistetaan normaalisti talvikuukausina rekisteristä 10–20 venettä. Vuoden viimeisellä viikolla veneitä poistettiin rekisteristä netti-ilmoituksella lähes 600 kappaletta, Räisänen kertoo Helsingin Uutisille.

Veneveroa koskeva lakiluonnos on parhaillaan lausuntokierroksella. Jos eduskunta hyväksyy lakiesityksen, veneveron on tarkoitus tulla voimaan toukokuussa.

– Sosiaalisessa mediassa käytävästä keskustelusta on tulkittavissa, että veneen poistoon rekisteristä on joillakin muita syitä kuin se, että venettä ei enää aiota käyttää tai se on esimerkiksi remontissa, arvelee Räisänen.

Veneveroa on tarkoitus periä veneiltä, jotka ovat runkopituudeltaan vähintään yhdeksänmetrisiä ja joiden moottoriteho on vähintään 38 kilowattia.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.