Mainos

Helsingin uusissa asunnoissa hurja yli 5 000 euron keskihinta

Jos mielii uutta asuntoa Helsingistä, pitää varautua jopa yli 5 000 euron neliöhintaan.

Kaikki myytävänä olevat uudiskohteet löydätJokakoti.fi-asuntopalvelusta.

Uusien valmiiden myymättömien asuntojen määrä on laskenut pääkaupunkiseudulla vain 400 asuntoon. Rakenteilla olevia asuntoja on myynnissä runsaat 800. Hyvä kysyntä yhdessä vähäisen tarjonnan kanssa nosti myynnissä olevien uusien asuntojen hintoja vuodessa lähes 16 prosenttia.

Pääkaupunkiseudun uusien asuntojen myyntivarasto on Rakennuslehden teettämän kyselyn mukaan laskenut 4,4 kuukauteen. Luku kertoo, kuinka kauan myynnissä olevien asuntojen kauppaaminen kestää. Pisimmillään vuosi sitten se oli ennätykselliset 39 kuukautta.

Asuntokauppa käy ennätystahtiin. Helsingissä myynnissä oleva uusi vapaarahoitteinen asunto maksaa kyselyn mukaan keskimäärin huikeat 5 923 euroa neliöltä. Hitas-asunnon keskihinta on siitä puolet eli 3 015 euroa.

Espoossa uusi asunto maksaa keskimäärin 4 245 euroa neliöltä ja Vantaalla keskimäärin 3 555 euroa neliöltä. Erityisesti Helsingissä on edelleen myynnissä kalliita valmiita arvoasuntoja.

Markkinakatsauksen mukaan on mahdollista, että uusien asuntojen aloitukset nousevat tänä vuonna koko maassa lähes 35 000 asuntoon. Ara-tuotannon valtuudet riittävät 12 000 asuntoon.

Myytävät asunnot kaupungeittain

Mistä sinä etsit asuntoa? Tilaa oma hakuvahtisiJokakoti.fi-palvelusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.