Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Helsingin silakkamarkkinoilla nautitaan monenlaisia herkkuja

Julkaistu 10.10.2003 17:32

Jokasyksyiset silakkamarkkinat ovat merkkitapaus Helsingissä. Historian siipien havinaakin on kuultavissa, sillä markkinat on järjestetty jo vuodesta 1743 lähtien. Kalaa myydään viikon aikana kymmeniätuhansia kiloja.

Korkea raati maistelee myyntiin eri puolilta merialueiltamme tuotuja kaloja ja jakaa Salomonin tuomioita. Palkinnoille yltäneet herkut loppuvat tietysti jo markkinoiden alkupäivinä.

Kalastajat saapuvat torille moottoriveneillä, mutta Kauppatorin rannassa nähdään myös suurempia aluksia. Niihin kuuluu mm. kaksimastoinen kaljaasi Inga, jonka kotisatama on Kemiön Kasnäsissa. Se on alunperin rakennettu hiekan kuljetukseen. Upeasti entistetty purjealus tekee nykyisin kapteeni Johan Stenbäck ruorissaan tilausmatkoja saaristoon. Silakkamarkkinoiden aikana Ingalla kestittiin mm. yritysasiakkaita. Kasnäs Paviljongin keittiöpäällikkö Leo Silfver oli loihtinut sen seitsemät kala- ja muut herkut.

Suppilovahveroilla täytetyt silakkapihvit

Vuohenjuustolla täytetyt silakkapihvit
Vuohenjuustolla täytetyt silakkapihvitCopyright MTV Oy 2002

(Viidelle)

250 g suppilovahveroita 50 g sipulia kermaa suolaa valkopippuria kirveliä 1 kg silakkafileitä ruisjauhoja voita paistamiseen Kuullota sipulit ja sienet. Lisää vähän kermaa ja mausta suolalla, valkopippurilla ja kirvelillä maun mukaan. Silakkafileet kuivataan, käännellään ruisjauhoissa ja paistetaan voissa. Täyte väliin paistamisen jälkeen. Toinen tapa on täyttää fileet ensin ja kypsentää pihvit sitten uunissa. Tarjotaan perinteisen perunamuusin tai juuresmuusin kera. Viimemainittuun tarvitaan 800 g perunaa, 200 g porkkanaa, 100 g lanttua sekä voita ja maitoa.

Sherrysilakat

500-600 g silakkafileitä Liemi: 5 dl vettä 1 dl etikkaa 2 tl suolaa Mausteliemi: pieni purkki tomaattisosetta 1 dl viinietikkaa 1 dl öljyä 4 rkl sokeria 2 tl suolaa jauhettua pippuria 2-3 laakerinlehteä 3 valkosipulia 2 keltaista sipulia viipaleina hiukan sherryä Poista silakkafileistä nahka ja liota kaloja yön yli liemessä. Valuta liemi hyvin pois. Laita fileet mausteliemeen ja anna niiden olla siinä 1-2 vuorokautta.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta:

Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissäKyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliinSaksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksenPoista tämä akkulaturi käytöstäNyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:19
    Viiden jälkeen

    Kolme toimittajaa lähti etsimään uutta, muodikasta ilmettä – näin kävi muuttumisleikissä

  • Eilen18:55
    Linnan juhlat

    Kyllikki opettaa lapsille käytöstapoja – "Luokkamummi" kutsuttiin Linnan juhliin

  • Eilen16:45
    Ruokaniksit

    Saksia ei tarvita! Näin helposti avaat spagettipakkauksen

  • Eilen13:27
    Takaisinvedot

    Poista tämä akkulaturi käytöstä

  • Eilen11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi